Nu cu foarte mult timp în urmă, pacienții arădeni au început să primească îngrijiri chiar la noi în oraș. După ce reprezentanții Spitalului au afirmat faptul că folosesc același tratament precum vecinii timișoreni, acum se pare că aceștia au revenit cu vești bune. 
Șapte dintre pacienții internați în clădirea de pe strada Stephan Ludwig Roth au fost externați din spital după ce au primit rezultate negative la cele două testări consecutive Covid -19, fiind considerați vindecați. Asta înseamnă că tratamentul dă roade în cazul pacienților ce sunt tratați la Arad și că de acum există și speranța că numărul vindecaților va crește de la o zi la alta. 

”Spuneam sâmbătă că este prematur să vorbim despre pacienți vindecați la Arad deoarece noi am internat pacienți confirmați cu COVID-19 abia din data de 25 martie. Iată că astăzi, ne bucurăm cu toții să anunțăm că avem pacienți vindecați la Arad. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și încredere!”, a declarat doctorul Gheorghe Nini, medic coordonator Secție Boli Infecțioase Adulți – COVID-19. 
Președintele Consiliului Județean Arad a transmis de asemenea un mesaj de susținere medicilor care luptă în prima linie cu virusul COVID-19: ”Recunoștința și respectele mele corpului medical care a muncit pentru însănătoșirea acestor pacienți. În toată această perioadă, extrem de grea pentru întreaga țară, externarea primilor pacienți este o rază de speranță care în perioada următoare va deveni o certitudine: la Arad se vindecă pacienții COVID-19! Le mulțumesc tuturor celor care fac posibilă această performanță medicală și le doresc multă sănătate și putere de muncă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției