Nouă cetăţeni din Irak, Egipt, Siria şi Somalia, prinși când încercau să plece ilegal din România

0
372

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial la Poliţiei de Frontieră Timișoara şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au depistat nouă cetăţeni din Egipt, Siria, Irak şi Somalia care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în acţiunea ilegală fiind sprijiniţi de doi cetăţeni români.
Intenția acestora a avut loc joi, la data de 23 ianuarie 2020. poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 20.40, aceștia au văzut la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, un grup format din nouă persoane care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria. I-au reținut imediat pe cei în cauză și mai departe, tot în cadrul aceleași acțiuni au fost depistați și reținuți doi cețățeni români, care i-au ajutat pe cetățenii străini să ajungă în apropierea frontierei, transportându-i cu un autoturism din Timișoara până la Nădlac.
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Egipt, Siria şi Somalia, şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, fiind solicitanți de azil în țara noastră.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, respectiv trafic de migranţi pentru cetăţenii romăni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.