Șapte cetățeni străini au fost prinși la trecerea frontierei Nădlac, ascunși în două mașini

0
150

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șapte cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse bunuri.
În ultimele 24 ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean turc și un român, la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diferite produse și profile metalice pentru societăți din Cehia și Belgia.
În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, șapte cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.