Șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați

0
476
Military personnel set up a covered walkway (bottom) next to the Diamond Princess cruise ship, with around 3,600 people quarantined onboard due to fears of the new coronavirus, at the Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama port on February 10, 2020. Around 60 more people on board the quarantined Diamond Princess cruise ship moored off Japan have been diagnosed with novel coronavirus, the country's national broadcaster said on February 10, raising the number of infected passengers and crew to around 130., Image: 497506524, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Se cunoaște deja faptul că în România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative. 

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.
Așadar, în acest moment, conform autorităților, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.
De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile. Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.
În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.

Astfel, pentru moment, cel mai bun lucru este ca toată lumea să își păstreze în continuare calmul, virusul nefiind unul care a afectat până acum foarte multe persoane, mai ales români. Cu toate că foarte mulți s-au alertat, carantina este un proces prin care unii sunt puși să treacă pentru a micșora numărul posibililor infectați. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.