Șapte migranți din Siria şi Palestina, în plimbare spre Ungaria

0
348

Un grup de cetățeni străini au luat-o „la pas” spre statul vecin, fiind opriți la 800 de metri față de linia de frontieră. Așadar, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat şapte cetăţeni din Palestina şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Marți dimineața, în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea, în cooperare cu lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Nădlac, au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, au fost depistate şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei șapte cetățeni sunt din Palestina şi Siria, cinci bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei grupului respectiv, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.