Șapte migranți din Vietnam și Bangladesh, ascunși în cutii de carton, respectiv cabina unui TIR, la Nădlac II (VIDEO)

0
383

Cinci cetăţeni din Vietnam şi doi din Bangladesh, care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunse într-o autoutilitară, în cutii de carton, precum şi în cabina unui automarfar, au fost opriți la frontieră.

Şoferii celor două vehicule sunt cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cei şapte pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat,  la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Duminică dimineața, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român I. N., în vârstă de 36 ani, conducând autoutilitara marca Mercedes Benz înmatriculată în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în zona destinată transportului de marfă, au fost descoperite ascunse, în cutii de carton lipite cu bandă adezivă, cinci persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Vietnam, două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 respectiv 24 de ani, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Totodată, în cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cei cinci au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale.

De asemenea, tot la sfârșit de săptămână,  la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Z.T., în vârstă de 37 ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi semiremorca marca Schimtz, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cablaje auto pe ruta România – Franţa.

Poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport şi au descoperit ascunse, în cabina automarfarului, în patul şoferului, două persoane.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi bărbați din Bangladesh,  având vârsta de 30 respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.  Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii vehiculelor şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din Bangladesh şi din Vietnam, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.