migranti

Cei şapte cetăţeni sunt cercetaţi pe cale penală

O patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, a observat în data de 02.11.2014, orele 03.00, în apropierea frontierei cu Ungaria, şapte bărbaţi, care se deplasau pe jos, peste câmp, spre teritoriul statului vecin.

Aceştia au fost opriţi la aproximativ 200 m de frontiera cu Ungaria şi deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul P.F., pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt şase cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, cu vârstele cuprinse între 20 şi 33 de ani, care intenţionau să treacă ilegal în Ungaria.

Din cercetări, a rezultat că trei dintre cetăţenii irakieni erau rezidenţi finlandezi, au intrat legal în ţară în data de 01.11.2014 şi coordonau întreaga acţiune de trecere ilegală a frontierei, pe numele lor fiind acum întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit migranţilor actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției