Procurorii DIICOT au reţinut marţi noapte şapte persoane, cetăţeni români şi israelieni, acuzaţi că răpeau oameni de afaceri folosind arme de foc, pe care apoi îi obligau să le returneze mari sume de bani.

Cele şapte persoane fac parte dintr-o grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj, ce acţiona în Capitală şi viza îndeosebi oameni de afaceri de origine israeliană.

Printre cei implicaţi în acest caz se află avocaţi, medicul Iancu Morad (cunoscut şi ca „esteticianul vedetelor”, preferatul lui Cătălin Botezatu), Tolea Ciumac şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, care a fost implicat în dosarul sechestrării hoţilor de maşini de lux.

Iancu Morad este bănuit că a apelat la interlopi pentru a recupera o sumă de bani de la un alt medic estetician. El a fost audiat de procurori, însă a fost lăsat să plece acasă.

Potrivit DIICOT, membrii grupării sunt acuzaţi că, prin violenţă, ameninţare şi folosirea armelor de foc, au lipsit de libertate mai multe persoane, în scopul deposedării acestora de bunuri de valoare sau pentru a le determina sa plătească sume importante în lei sau valută.

Astfel, pe 4 octombrie, una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro.

 

 

(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

 

Recomandările redacției