Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a stabilit, luni, noi restricții pentru perioada 12 octombrie-25 octombrie 2021.

În categoria de localități a căror incidență a urcat la peste 2/1000 de locuitori, însă este mai mică de 3, au intrat Pilu, Târnova și Socodor. Seleuș continuă cu alte 14 zile în această categorie. La Pleșcuța incidența a scăzut sub 2 la finalul celor 14 zile, astfel încât acolo se aplică pe mai departe prevederile aferente din HG 1090.

În categoria incidențelor 4-6/1000 de locuitori a intrat Ignești, localitate a cărei incidență a coborât, însemnând că pentru următoarele 14 zile acolo se vor aplica restricțiile aferente. Iratoșu continuă cu alte 14 zile în această categorie. Sântana, Ineu, Bocsig, Hășmaș, Dieci, Șicula au incidențe care au crescut din intervalul 3-4 în acest interval. Își păstrează termenele însă accesul în sălile de sport se va face în baza certificatului verde. Termene: Șicula – 17.10, Sânatana, Ineu, Hășmaș – 20.10, Dieci – 22, Bocsig – 23.

În categoria incidențelor de peste 6/1000 de locuitori, au intrat Conop, Dorobanți și Pecica. Măsurile care se aplică sunt închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

La Ignești, incidența a scăzut la 5,84, astfel că nu se mai aplică restricțiile suplimentare în fiecare zi, ci doar în weekend, până când incidența va scădea sub 5,5.

La incidențe de peste 7,5/1000 de locuitori au urcat Șofronea, Sebiș, Birchiș, Ghioroc, Șiștarovăț, Semlac, Frumușeni. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Recomandările redacției