(FOTO:  sport-vartos.ro)

Gruparea de pe malul Crișului Alb a legat două succese departe de casă și speră la un loc pe podium în cazul în care rejoacă derby-ul cu Cermeiul. Pe arena „Chimia” din Craiova, casa provizorie a formației din Filiași, a decis reușita din debutul partidei a sârbului Igor Basic.
Oltenii au început ceva mai bine mecul și la unul dintre atacuri au solicitat penalty pentru un posibil henț în careu al lui Poștoarcă. „Centralul” nu a dictat nimic, iar sebișenii s-au trezit la realitate. Ruță a răspuns printr-un șut de la marginea careului puțin peste poartă.  La următoarea fază, mai precis în minutul 25, Sebișul a deschis scorul. Ruță a centrat din corner, iar Basic a tras imparabil sub bară, din 8 metri. Apoi, s-a intrat într-un joc de uzură, fără veleități ofensive de nicio parte, astfel că scorul pauzei a fost 0-1.
Filiașul putea egala la 5 minute de la reluare, dar șutul lui Badea a nimerit bara transversală. Sebișul s-a mulțumit să conserve acest rezultat, în timp ce gazdele s-au arătat neputincioase în a se apropia periculos de buturile adverse. Formația gazdă a dominat destul de clar finalul de meci și asta pentru că Enciu și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Dar, ocazii mari de egalare pa buturile lui Poiană nu au fost, ba, mai mult, Săulescu putea liniști definitiv lucrurile dacă nu ar fi trimis cu capul exact pe direcția lui Nedeianu.
Formații:
Filiași: Nedeianu – Calu, Lupu (73 Tănase), Preda, Tereche – D. Stancu – Chivu, Tudor (46 Borhot), Badea, Crușoveanu – Dinu.
Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Pintea (59 Sz. Vereș), Ruță – Săulescu, Petculescu (77 Susan), Tatulea (91 Cl. Vereș) – Enciu.
Arbitri: Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea) – Nicușor Marin (Suseni – Argeș), Mihai Ionescu (Suseni – Argeș).
Observatori FRF: Augustin Căpâlnaș (Mediaș) – Viorel Nicolescu (Videle – Teleorman)

Recomandările redacției