În ultimul timp, cel mai des întâlnit lucru la frontieră este legat de migranții care încearcă să iasă ilegal din țară. Schimbarea a fost una radică, de data aceasta, în loc de persoane, polițiștii au găsit foarte multe pachete de țigări.
Este vorba despre o întâmplare ce a avut loc la frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II. Țigările au fost ascunse într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui automarfar, semn că șoferul nu era la prima lui trecere de acest gen sau că, cel puțin a știut exact ce trebuie să facă înainte să încerce să aducă țigările în țară. La volanul mașinii se afla un cetăţean sârb și care, după numărătoare, se pare că avea nu mai puțin de 35.295 pachete de ţigări pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Acesta s-a prezentat la frontiera ieri, în data de 02 martie 2020, în jurul orei 06.30. Se afla pe sensul de intrare în ţară și s-a constatat faptul că este cetăţean sârb, B.D., în vârstă de 28 de ani. El conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia, fără încărcătură.
La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în podeaua semiremorcii, pe toată lungimea ei, un spaţiu special amenajat, în care era ascunsă cantitatea de 35.295 pachete cu ţigări, cu marcaje “DutyFree”.
Şoferul a declarat că a preluat ansamblul rutier din Ungaria şi trebuia să îl conducă până pe teritoriul ţării noastre, în schimbul sumei de 500 de euro, încercând să se autodeclare nevinovat, ca și cum nu avea nici o idee despre ceea ce se întâmplă de fapt.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 705.900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției