La Hălmăgel a fost sărbă­toare în a doua zi de Rusalii. A fost o activitate culturală care a avut loc în curtea Primăriei, activitate care a fost organizată de Primăria Hălmăgel, Consiliul Local și Centrul Cultural Județean.
Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Mihaela Banci, care a salutat publicul, dar și pe cei care au ajutat-o la organizarea acestui eveniment. „Pentru noi a devenit o tradiție să ne întâlnim în a doua zi de Rusalii. Rudeniile localnicilor vin din alte localități pe «goștie». După ce își termină treburile prin gos­podărie, sătenii se duc la «Nedeie», împreună cu oaspeții, de pe la ora 19-20 până la miezul nopții”, a spus primarul.
Atmosfera a fost încinsă de o formație renumită din zona Bihorului, în frunte cu solista de muzică populară Simona Costin, care i-a făcut pe mulți să se prindă la joc, până în jurul orei 24. Mai trebuie spus că, în ceea ce-i privește, comercianții au fost la datorie, cu produsele lor din carne și de patiserie, ordinea fiind asigurată de Poliția și Jandarmeria din Sebiș.
De altfel, toți participan­ții au avut numai cuvinte de laudă la adresa primăriței, care a fost sufletul Nedeii.
Eusebiu Pistru a vrut să fie alături de localnici
La fel cum a făcut-o în nenumărate rânduri, și de data aceasta deputatul ALDE Eusebiu Pistru a vrut să fie în mijlocul moților, drept pentru care a dat curs invitației primite din partea autorităților locale. „Era și firesc ca domnul deputat să vină la noi la Nedeie, având în vedere că ne sim­țim alături de dânsul ca într-o familie”, a spus unul dintre săteni. Cum atmosfera a fost una destinsă, iar muzica i-a încântat pe toți cei prezenți, Eusebiu Pistru s-a prins în horă alături de moți. „Am venit la Hălmăgel pentru că mă simt bine alături de oamenii de aici, pe care îi respect în mod deosebit, având în vedere că sunt foarte harnici”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru.

Recomandările redacției