Sărbătoare la Șepreuș, de Ziua Pensionarilor

0
695

Vârsta a treia este celebrată în luna octombrie an de an. Un eveniment aparte a avut loc și în județ, de Ziua Pensionarilor. La Șepreuș această zi s-a marcat cum se cuvine, iar evenimentul dedicat vârstnicilor devine o tradiție aici, întrucât anul acesta a ajuns la ediția a III-a.

Așadar, la Șepreuș, săptămâna trecută, de Ziua Pensionarilor, în sala de evenimente a comunei s-au reunit toți invitații, locuitori ai comunei, dar și autorități. Sala a fost pregătită pentru reuniune, iar atmosfera a fost una caldă și destinsă. Cum octombrie a fost ca o vară târzie, vremea frumoasă a dat un plus de farmec sărbătorii și i-a bucurat pe participanți. „Anul trecut n-am avut parte de așa vreme splendidă ca în acest an. Dumnezeu ține cu noi, cu noi pensionarii!“, a spus o șepreușană pensionară, invitată la eveniment.

De ziua lor, pensionarii au reușit să se destindă, dar totuși au vorbit și despre unele probleme care îi apasă. Vârstnicii și-au spus păsul, povestindu-și fiecare cum se descurcă la venerabilii ani pe care i-au împlinit, după o viață de muncă. Chiar și la a treia vârstă, șepreușenii sunt puternici și activi.

Prezent, la eveniment, președintele Consiliului Județean (CJA), Iustin Cionca a vorbit cu vârstnicii și le-a ascultat problemele. „Eu nu văd oameni bătrâni aici. Eu vă văd pe toți în putere și așa trebuie să fiți și de acum înainte!“, le-a spus președintele CJA, în cadrul evenimentului.

Festivitate, de ziua celor aflați la vârsta a treia

Festivitatea din cadrul sărbătorii Zilei Pensionarilor a început cum este obiceiul, cu o rugăciune, oficiată de preotul paroh de aici. Mai apoi, primarul comunei Șepreuș, Ioan Pintean le-a vorbit invitaților, mulțumindu-le mai întâi pentru prezență. „Este necesară o astfel de întâlnire cu dumneavoastră. Am ajuns la cea de a treia ediție a acestei sărbători, de Ziua Pensionarilor. Mă bucură mult prezența voastră. La eveniment am ținut să îl invit și pe președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, care dorește să vă vorbească“, a spus edilul Șepreușului, Ioan Pintean.

A luat apoi cuvântul șeful CJA, Iustin Cionca: „Dragi pensionari, mă bucur să fiu în mijlocul vostru la această reuniune. Este o ocazie să îl felicit pe domnul primar, pentru grija pe care v-o poartă. Și eu cred că este de bun augur să fie organizate astfel de sărbători, de reuniuni. Aveți ocazia să discutați despre cum vă puteți rezolva unele probleme, dar vă și puteți destinde și bucura împreună, pentru că meritați!“, le-a spus vârstnicilor, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

După discuții, participanții au putut servi tot felul de bucate, preparate culinare specifice zonei. Masa a fost îmbelșugată, iar aperitivele au fost făcute chiar de viceprimar – Morgociu Ioan, un om cu calități de bucătar desăvârșit. S-au putut servi sarmale și ciorbă, dar și alte preparate.

Localnicii, mulțumiți de administrația locală

Toți participanții au fost de acord că organizarea evenimentului a fost – ca de obicei, de nota 10. Reuniunea a ținut câteva ore, pentru participanți evenimentul rămânând o amintire de prețuit. S-au despărțit cu zâmbete și mulțumiri pentru organizarea Zilei Pensionarilor, de către Primăria Șepreuș. Mulți dintre pensionarii invitați și-au exprimat părerea vizavi de organizarea evenimentului, dar și despre conducerea administrației locale.

Nu avem treabă cu nimeni și nu ne interesează ce este la alții în ogradă. Dar primarul nostru face destule pentru noi. Nu poți să nu ai respect față de dumnealui, pentru ceea ce face. Noi avem două zile în care sărbătorim Zilele Comunei Șepreuș, mai avem Ziua Pensionarilor, dar și evenimente organizate de sărbătorile de iarnă, petrecere de Revelion. În schimb, alții nu au nimic. Uitați-vă numai la vecini și cu asta am spus totul!“, a spus un localnic pensionar.

Un altul a avut tot cuvinte de laudă: „La Șepreuș găsești liniște. Liniște din toate punctele de vedere. Am numai cuvinte frumoase la adresa celor din administrație. Și să o spunem pe cea dreaptă: primarul și viceprimarul sunt oameni de cuvânt. Este greu să găsești în primării astfel de oameni, a spus un alt localnic.

 

De Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.