Sărbătoare mare în rândul CFR-iștilor

0
247

Astăzi, 23 aprilie, celebrăm ziua Căilor Ferate Române, care împlinește 141 de ani de când Principele României, Carol I și I.C. Brătianu, ministrul lucrărilor publice, au semnat dectretul prin care a luat naștere prima administrație feroviară de stat din România.

Totodată, venim cu recunoștință asupra personalului din cadrul CFR, care a fost întotdeauna la datorie pentru călătorii arădeni.

Pe de altă parte, gara din Municipiul Arad nu arătat întotdeauna așa. Ea a trecut prin vremuri tulburi, vremuri tragice și războaie.

Pe locul actual s-a construit în anul 1858 gara veche, care a rămas neschimbată până în anul 1905, când s-a demolat complet .Urmând ca din anul acela, faimosul arhitect Lajos Szantay să își pună amprenta pe actuala gară, lucrările fiind finalizate la finele anului 1910.

După aproximativ 33 de ani, trupele germane au pornit un război pe meleagurile noastre, gara din Arad, fiind asediată de bombe din toate părțile.

De asemenea, din anul 1950, gara avea să fie refăcută și modernizată cu fiecare an ce trecea, ajungând una dintre cele mai moderne gări din vestul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.