Locuitorii din Cărand au avut parte de vreme bună, duminică, atunci când a avut loc Sărbătoarea Comunei. Asta, în condițiile în care, săptămâna trecută, ploile au cam fost la ordinea zilei, peste tot în județ. La sfârșitul săptămânii însă, se pare că vremea a ținut cu cei care au dorit să petreacă câteva ore în aer liber la o serbare câmpenească. A fost un prilej pentru săteni să mai schimbe o vorbă, să se întâlnească unii cu alții și cu cei cărora le-au dat votul.
Manifestările prilejuite de Sărbătoarea Comunei Cărand, aflată la cea de a doua ediție au avut loc în centrul localității, iar organizarea a fost una pe măsura unei comunități formate din oameni gospodari.
Programul a fost deschis de prezentatoarea Cosmina Brădean, care l-a invitat pe scenă pe primarul Gligor Costuț, care a profitat de ocazie pentru a le ura celor prezenți bun venit. „Vă mulțumesc că ați dat curs invitației și vă urez bine ați venit! Se vede și de această dată că sunteți alături de mine ca și atunci când mi-ați dat votul de încredere pentru a ajunge în fruntea comunei. Nu este o bucurie mai mare pentru mine decât atunci când vă văd adunați în jurul meu”, a spus primarul. În continuare, acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor din ultimul timp și a planurilor de viitor. „După cum știți, am făcut asfaltări, am efectuat lucrări la școli, dar mai urmează să facem, la dispensar, la capelă, sunt doar câteva lucrări care mi-au venit acum în minte, având în vedere că este un moment emoționant pentru mine, fiind în fața dumneavoastră. Tot ceea ce am realizat a fost cu sprijinul unor invitați care sunt acum aici, în față, cum ar fi domnul Sergiu Bâlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, iar la organizarea acestui eveniment am beneficiat de sprijinul Centrului Cultural Județean”, a continuat Gligor Costuț.
Invitații au avut cuvântul…
Invitat să ia cuvântul, Sergiu Bâlcea a spus că îi mulțumește în primul rând primarului pentru invitație și pentru ceea ce a reușit să facă în comună. În continuare, a vorbit deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad, care a spus printre altele că are încredere în primarul Costuț, care este un bun gospodar.
…iar artiștii au încins atmosfera
După festivitatea de deschidere, microfonul „a fost acaparat” de artiști. Primii care au urcat pe scenă au fost membrii Ansamblului Aldeșteana, cu câteva dansuri, urmați de Ansamblul Drușcele din Bârsa, cu solista Roberta Tomșa, solista de pe Valea Crișului, Cosmina Brădean, cu vocea ei frumoasă, renumita cântăreață Paula Pașca de care cu greu îți vine să te desparți, datorită cântecelor pe care le interpretează, orchestra condusă de Ilie Pașca și mulți alții.

Recomandările redacției