Este o vorbă din popor care spune că: „Omul sfințește locul“. Să știți că este adevărat, am avut ocazia să particip la multe evenimente organizate de comunități. Duminică a fost organizat „Festivalul folcloric de toamnă“ de la Sintea Mare, care este la prima ediție în 2022, ca dată fiind 25 septembrie. Dar atenție, la ora 15, când parcul amenajat de un adevărat primar gospodar era plin de spectatori veniți la sărbătoarea organizată de edilul șef Ciprian Ban, viceprimarul Troiak Ioan, aparatul administrativ din subordine și, bineînțeles, Consiliul local.

Aș vrea să subliniez faptul că față de cum era stabilit programul nu a suferit nici măcar cinci sau zece minute întârziere. Când, așa cum am precizat, parcul era plin de spectatori și formațiile artistice așteptau să-și urmeze rândul.

În deschiderea programului s-a intonat Imnul României, iar după aceea primarul Ciprian Ban le-a urat bun venit la prima sărbătoare organizată de domnia sa și „rămân impresionat de așa mare prezență. Asta denotă că mă iubiți“. A urmat după aceea, precum este obiceiul oficierea unei rugăciuni de către un sobor de preoți, după care cei doi au prezentat programul, începând cu copiii de la grădiniță și continuând cu cei din clasele I –VIII.

Publicul și părinții prezenți au fost foarte mulțumiți de ce program a fost organizat de către cadrele didactice. Nu au întârziat nici mulțumirile primarului față de foștii colegi ai domniei sale, având în vedere că și-a lăsat catedra și a trecut în administrație.

Dar să nu uităm că se moștenește în familie din tată în fiu. Un primar de care numai cuvinte frumoase am auzit de la cetățeni.

Am văzut oameni cu coșurile pline de gogoși, trecând printre bănci și oferindu-le celor prezenți. Deci am rămas surprins de organizarea făcută, de un primar la primul mandat. Dacă nu mă înșel, parcă în acești primi doi ani de mandat a realizat cât alții în două mandate cu siguranță.

Să revenim la program. Au urcat pe scenă: „Moștenitori“ din Sintea Mare, urmat de ansamblul de dans popular „Tőzike“ din Adea, urmat de andsamblul de dans popular „Rőzsa“ din Țipari, Bogdan Velicu, Adrian Gancea cu formația, soliștii Paula Pașca și Călin Orădan, Mihaela Ban și formația, Daniela Dudaș.

În timpul programului și-a făcut apariția staful PNL, la invitația domnului primar. Acesta s-a bucurat foarte mult de prezența oficialilor, mulțumindu-le că au fost alături de el la organizarea făcută. Apoi primarul i-a invitat pe scenă pe domnul președinte al PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, deputatul Sergiu Bîlcea și cei doi vicepreședinți ai Consilului Județean: Ionel Bulbuc și Răzvan Cadar.

Luând cuvântul, deputatul Sergiu Bîlcea a amintit că se trage din această zonă și „ mă simt obligat să fiu alături de această comună“. După care, domnul președinte Iustin Cionca a precizat că „Sintea Mare are un proiect puternic și că vă sprijin comunitatea, alături de cea vecină în acest proiect“. Gheorghe Falcă, după felicitările adresate primarului, a precizat totodată că felicită administrația locală pentru realizări, dar și pentru organizare și a mai spus: „ Știu cum este în admnistrație, căci am fost vreme de 15 ani primarul municipiului Arad și este destul de greu în administrație, mai ales acum, dar mergem înainte“.

Au mai fost prezenți la eveniment primarii de la Șimand, domnul Dema și Pintean de la Primăria Șepreuș, împreună cu viceprimarul Morgociu. A continuat programul artistic frumos cu o artistă sălăjană Alexandra Chira, care a lăsat publicul fără cuvinte cu cântece populare și patriotice. A urmat apoi Lucian Drăgan și Alexandra, după care Călin Orădan, urmat de Cornel Borza.

La final, totul s-a încheiat cu un frumos foc de artificii așteptat de toți, fie ei mari sau mici. Dar asta nu a fost chiar sfârșitul, cei tineri rămânând în continuare la o discotecă în aer liber cu DJ Duka la pupitru.

Concluzia noastră este că acolo unde este disciplină și organizare sunt și rezultate pe măsură, iar la Sintea Mare acestea sunt din belșug!

Încă o dată, felicitări conducerii primăriei!

Recomandările redacției