Sărbătoarea din Gurahonţ a fost un succes atât pentru primar cât şi pentru locuitori

0
554

Sâmbăta şi duminica trecută în Gurahonţ, au avut loc zilele comunei, sărbătoare care a ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Evenimentul cultural de tradiţie şi port popular a fost organizat de Primăria şi Consiliul local Gurahonţ cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad şi al Centrului Cultural Arad.
Iată ce ne-a spus edilul comunei, Lenuţa Moţica: „Nu este chiar atât de uşor să organizez un asemene eveniment dar totul este să te ştii organiza. Toţi care sunt implicaţi în această treabă trebuie să se ştie organiza şi să nu dea greş”.
În cele două zile s-au desfăşurat activităţi distincte, sâmbătă seara a avut loc o întâlnire de petrecere cu muzică, mici şi bere deşi vremea a fost destul de capricioasă. În schimb, duminică au fost activităţi sportive şi culturale la care au participat atât localnici cât şi cei din comunele vecine. Au particpat şi oficialităţi ale Consiliului Judeţean Arad, ale Senatului,
s-au alăturat şi primari din comunele vecine care şi-au însoţit ansamblurile de cântece, dansuri şi port popular.
În deschiderea sărbătorii a vorbit primarul Lenuţa Moţica aceasta fiind onorată cu aplauze deoarece se află la prima organizare serioasă în calitate de edil al comunei.

Oficialităţile invitate pe scenă
Printre cei care au luat cuvântul a fost senatorul Ioan Cristina care a mulţumit primarului pentru invitaţie şi că a avut mare încredere în aceasta şi este sigur că va face o treabă bună pentru locuitori. Mai departe a luat cuvântul Sergiu Bâlcea vicepreşedintele CJA care a adresat numai cuvinte de laudă primarului. De asemenea, prin mulțime a fost prezent şi deputatul Eusebiu Pistru care este convins că Lenuţa Moţica va face numai lucruri bune pentru comună şi că a depus eforturi mari pentru serbare. Aceste cuvinte au fost adresate şi din partea colegilor primari care şi-au însoţit ansamblurile la sărbătoare.
Solişti şi ansambluri prezente la sărbătoare
În deschiderea programului cultural, pe scenă a urcat Ansamblul Junii Zărandului din Pleşcuţa, au mai urmat, Ansamblul Pădureanca din Chisindia, solista şi prezentatoarea Maria Creț, Alin Neag cu cântecele moţeşti, Maria Farcaş, Ionuţ Langa, Iuliana Tătar, Cristi Sălăgean. A urmat un program de Bit Box cu Adrian Creţ.
De la sărbătoare nu au lipsit băuturile răcoritoare şi mâncărurile tradiţionale şi ecologice ale lui Gelu Sida din Hălmagiu.
Opinii de la cetățeni
Vladia Viorica și Guter Maria din Iosășel: „Ne mândrim cu asemenea primăriță pentru comuna noastră“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.