OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn urmă cu 11 ani, cineva a investit suflet și valori într-o floare. A adunat cu răbdare, prin cumpărare, prin schimb, cu ardoare și ambiție, să aibă intr-un parc, cei mai mulți trandafiri. Așa s-a născut „EUTOPIA” ( LOC FRUMOS în limba greacă) grădina cu cei mai mulți trandafiri, peste 5000 exemplare, pe o suprafață de 25 Ha.
Entuziasta doamnă MIHAELA BUZATU, a pornit la drum achiziționând terenul, apoi înmulțindu-și numărul soiurilor, în final înființând, primul ROZARIU al Aradului, în care, pe lângă cei 5.000 soiuri de trandafiri, a mai achiziționat și 2.000 soiuri de bujori și alte soiuri de plante ornamentale.
Scopul înființării acestui ROZARIU, a fost familiarizarea oamenilor cu specii și varietăți de plante valoroase, adaptate climatului din România.
– Asigurarea unui spațiu civic pentru găzduirea de evenimente cu rol educativ și de agrement.
– Centru regional de formare și specializare în horticultură.
În viziunea doamnei Mihaela Buzatu, cu timpul, parcul dendrologic trebuie să dobândească un renume internațional. De asemenea, trebuie să devină un reper național, cu destinație turistică cheie, parc emblematic.
Iar acum, când trandafirii au înflorit, ca o explozie de culori și parfumuri, a declarat ziua de 1 iunie ZIUA TRANDAFIRULUI. Sărbătorirea trandafirului a început în urmă cu 6 ani, devenind o tradiție arădeană.
Parcul cu cei 5.000 de trandafiri se află la 10 Km de Arad lângă Mândruloc, pregătit să primească oaspeții, cu un bogat program artistic sus­ținut de elevii și orchestre de muzică populară și ușoară.
Așadar, doamna MIHAELA BUZATU invită arădenii, mâine în 1 IUNIE începând cu ora 9 să viziteze parcul , ocazie cu care specialiștii vă vor oferi toate explicațiile. Vă invită să vă bucurați de trandafirii înfloriți, să faceți fotografii cu prietenii, o zi de neuitat.
În încheiere voi deconspira secretul acestui colț de rai, mărturisit de creatoarea lui, doamna Mihaela Buzatu: „Am decis să mă implic, să clădesc, să ajut şi cred că nu e o risipă să te dedici, ci dimpotrivă, lipsa acestei preocupări duce la risipa existenţei.”
Bujor Buda

Recomandările redacției