Sărbătoarea în cinstea licorii lui Bachus – cel mai așteptat eveniment al începutului de toamnă în județ, începe duminică, 4 septembrie. Festivalul va fi deschis în comuna Ghioroc, iar programul pentru acest an este unul cu totul deosebit. Organizatorii s-au întrecut în pregătirea unui program pentru toate gusturile și vârstele.
Astfel, la ora 15.30, la Ghioroc se dă start Sărbătorii Vinului în Podgorie, cu sfinţirea recoltei de struguri și decernarea titlului de cetățean de onoare Dr. Mihai­lovici.
Vor fi acordate diplome de aur cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Programul va continua cu discursurile reprezentanților administrației locale.
Vor evolua apoi ansambluri de dansuri și soliști de muzică populară apreciați în întreaga zonă și nu numai. Vor urca pe scenă în ordine ansamblurile de dansuri „Junii Podgoriei din Ghioroc”, condus de Marius Ureche, „Șiriana” din Șiria condus de Garofiţa Popa, „Păstrătorii Tradiției din Covăsânţ” coordonat de Marian Rațiu şi preot Blaj Octavian, „Armonia Mureșeană Sâmbăteni” condus de instructor Radu Rașca – director, Mihaela Cata și „Doina Mureșului” condus de Viorel Nistor.
În jurul orei 17.20 vor fi premiați sportivii Clubului Sportiv Podgoria Ghioroc – secția Judo.
Publicul va fi apoi încântat de solista de muzică populară Maria-Mădălina Motorca. De la ora 17.45 vor ajunge la inimile celor prezenți grupul vocal „Florile Podgoriei din Ghioroc”, cu solistele Dariana Stoica, Maria Costache şi Paula Morar condus de Bianca Tomoiagă și mai apoi, corul comunei Ghioroc „Gheor­ghe Dima”.
Vor mai urca apoi pe scenă formația Armonia cu interpreta Luciana Giurgiu, Mile Povan cu formația și ansamblul de dansuri „Junii Podgoriei din Ghioroc”, condus de Marius Ureche. De la ora 20.35, spectatorii o vor putea vedea pe Lorena Danila. Spectacolul va continua cu evo­luția trupei Brethless, cu interpreta Melania Cuc și a orchestrei Daniels Brothers Band feat. Mădalina Boroneamț, de la ora 9.00. De la ora 21.45, spectatorii vor avea parte de recitalul solistei Andreea D.
Seara va fi dedicată în special tinerilor, programul conti­nuând cu un interpret de top, care a scos hit după hit. Este vorba de îndrăgitul Conect-R, care va face un show incendiar, înce­pând cu ora 22.30.
După hit-uri live, spectacolul se va încheia cu focuri de artificii. Evenimentul va fi moderat de Nicoleta Pavel.
Acest eveniment este organizat de Primăria și Consiliul Lo­cal Ghioroc și Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Jude­ţean. „Sperăm ca programul pregătit pentru această edi­ție a Sărbătorii Vinului în Pod- gorie să fie peste așteptările locuitorilor comunei, ai zonei și de altfel, peste așteptările arădenilor, întrucât avem so­liști apreciați din zonă și un solist de top – Conect-R”, a spus primarul Corneliu Popi-Morodan.

Recomandările redacției