Șiria a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute. A fost Sărbătoarea Vinului, o manifestare tradițională în Podgorie și care și în acest an a fost organizată de către Primăria Comunei Șiria, Consiliul Local Șiria, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad. Și-au mai adus aportul Aerodromul Charlie Bravo „Șiria“ și ONG-ul „Cetatea“ Șiria. De altfel, ing. Valentin Bot, primarul Șiriei, a spus că: „manifestarea din acest an a fost posibilă datorită susținerii instituțiilor amintite, care pun mare preț pe tradiții, așa cum este și cea a comunității noastre. Mulți primari care au trecut prin comuna noastră ne dau drept exemplu de bună gospodărire. Iar acest lucru ne obligă și mai mult“. După cuvântul de bun venit, prioritate au avut cuplurile din Șiria, care în acest an împlinesc o jumătate de secol de căsnicie. De remarcat este și faptul că spațiul în care s-a desfășurat acestă manifestare a fost frumos împodobit cu coșuri cu struguri de diverse soiuri, dar și cu alte produse agricole reprezentative ale zonei. Iar publicului i s-au pus la dispoziție bănci și scaune pentru a viziona evenimentele în cele mai bune condiții. La standurile amenajate ale comercianților au putut fi degustate și cumpărate diverse sortimente de vinuri, must, țuică, răcoritoare și felurite mâncăruri gustoase. Pentru cei mai pretențioși au fost și standuri cu produse bio. „Dacă ne păstrăm tradițiile, nu se poate să ne pierdem ca nație“, a adăugat primarul Valentin Bot. Și președintele C.J. Arad, Iustin Cionca remarca cele realizate de administrația din Șiria: „Este un primar cum ne-am dori să fie în fiecare localitate. Este un model despre cum trebuie făcută administrație în folosul cetățenilor“.
Un program cultural pe măsura așteptărilor
Consiliera județeană Garofița Popa a punctat: „Comuna noastră a știut întotdeauna să-și aleagă în frunte oameni gospodari. De altfel, oamenii locului sunt foarte harnici și muncesc mult“.
După o rugăciune s-a trecut la programul artistic. Cum am amintit, s-au decernat diplomele pentru cuplurile de aur. De asemenea, s-a aniversat și împlinirea a 15 ani de existență a Grupului Vocal „Podgoreni“ Șiria, care a și performat pe scenă. Au urmat Ansamblul „Șiriana“ Junior Șiria, Ansamblul „Șiriana“, Ansamblul „Kolo“Arad, Ansamblul „Armonia Mureșană“ Sâmbăteni, Ansamblul „Arădeana“ Arad, Grupul Vocal „Podgoreni“ Șiria. De asemenea au mai încântat publicul invitații speciali: Florica Tomoiagă, Cosmin Marta, Ionuț Mateș și bihoreanca Simona Costin, care a și închis programul artistic. În final, primarul Valentin Bot le-a adresat mulțumiri celor prezenți la Sărbătoarea Vinului și le-a urat „La mulți ani!“.
Voicu Sida

Recomandările redacției