ineu okDeși toată lumea aștepta cu nerăbdare o ploaie bună, după arșița ultimelor săptămâni, nimeni nu s-a gândit că aceasta va veni tocmai sâmbătă seara, când în multe localități din județ erau pregătite sărbători câmpenești. Este și cazul orașului Ineu, unde administrația locală a pregătit două zile „de foc“ în care nume conscrate urmau să-și dea întâlnire pe scena din parcul orașului.
Prima seară se poate spune că a fost mai mult a iubitorilor de muzică modernă, urmând ca a doua seară să fie consacrată muzicii populare tradiționale. Asta dacă ploaia nu ar fi stricat puțin socotelile organizatorilor. Din spectaculoasa listă de trupe pregătite să urce pe scenă, au apucat să vină în faţa spectatorilor doar jumătate, deoarece spectacolul început puțin după ora 19 a fost întrerupt brutal de o ploaie torențială care a început în jurul orei 22 și a ținut până după miezul nopții.
A doua zi, spectacolul – în care au fost așteptate nume precum: Ansamblul „Doina Mureșului” Arad; Ansamblul de Dansuri Doina Crișului a Casei de Cultură Ineu; Formația Casei de Cultură Ineu; Ansamblul Cununița; Grupul Ineuanii; interpreții: Marius de la Arad, Monica Groza, Lucian Crișan, Dorel Banci, Ovidiu Homorodean; Junii Șimăndani dar și a invitaților: Ionuț Mateș, Cornel de la Chișcău, Simona Costin, Nicu Novac – a debutat tot la ora 19 și s-a derulat sub reflectoarele postului de muzică populară Hora Tv.ineu_sarbatoare (2) În jurul orei 21, primarul Călin Abrudan a adresat salutul său tuturor celor prezenți, alături de alți reprezentanți ai administrației locale precum și ai Consi­liului Județean Arad. Seara de sărbătoare s-a încheiat cu un deosebit spectacol pirotehnic, focurile de artificii luminând cerul nopții.

ineu_sarbatoare (1)

Recomandările redacției