Inițiată pentru a aduna împreună într-un cadru sărbătoresc pe toți localnicii dar și pe cei care își au rădăcinile în această cunoscută comună arădeană, sărbătoarea numită simplu „Zilele Șiriei“ își va desfășura duminica viitoare cea de-a VIII-a ediție. Fiecare participant la sărbătoare – fie el localnic ori oaspete – va avea ocazia de a vedea cu ochii lui și aspecte ale dezvoltării pe care Șiria a cunoscut-o în ultimii ani, atât în ceea ce privește modernizarea majorității obiectivelor de interes ge­neral cât și prin atragerea unor investitori care să creeze locuri de muncă.
Sărbătoarea de duminică – ce va demara la ora 16 și se va derula în toată zona centrală a comunei cu finalizare în frumosul Parc Central din vecinătatea Casei Memoriale „Ioan Slavici“ – va conține o paradă a portului popular, urmată de un mega-spectacol folcloric ce va fi încununat de un tradițional foc de artificii, spre miezul nopții.
Manifestrea este organizată de Pri­măria și Consiliul Local al Comunei Șiria, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Arad și ONG „Cetatea Șiriei“. La spectacol sunt așteptați să evolueze ansamblurile folclorice: Șiriana, Șiriana Jr., Junii Șimăndani, Apăteana, Podgorenii Păuliș, Crăi­șorii Moților, Pădureanca, Flori de mai și soliști cunoscuți precum: Ștefan Muntenaș, Diana Sălagea, Claudia Ionaș, Nena Damian, Ovidiu Homorodean, Cristi Sălă­șan dar și Roxana Suciu, Oana Florina Stana, Violeta Trif, Alin Neag, Dorel Banci, Melisa Țolea.

Recomandările redacției