recNu mai puţin de patru suspecţi de furt au fost depistaţi de poliţiştii de investigaţii criminale în ultimele zile, oamenii legii reuşind să-i prindă în flagrant şi, astfel, să recupereze în totalitate bunurile care au fost sustrase din magazine.
Astfel, din câte ne informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, „B.C., de 27 de ani şi C.F., de 23 ani, ambele din judeţul Bihor, au fost depistate în timp ce sustrăgeau produse cosmetice, în valoare de aproximativ 315 lei, din incita unei staţii de alimentare carburanţi, situată pe Calea Aurel Vlaicu. De asemenea, S.F., de 36 de ani, din Arad, a fost depistat în timp ce a sustras mai multe bucăţi de ciocolată de pe rafturile unui magazin din Aradul Nou”.
Un sucevean a intrat şi el în atenţia poliţiştilor, după ce a fost surprins în timp ce a sustras mai multe produse alimentare de pe rafturile unui magazin din municipiu.
C.V., de 58 ani, a fost depistat după ce a trecut de casa de marcat, fără să plătească contravaloarea alimentelor.
În toate cazurile, oamenii legii au întocmit pe numele suspecţilor acte premergătoare, pentru săvârşirea infrac­- ţiunii de furt calificat.
Sfatul Poliţiei
Pentru că ne aflăm în plin sezon al cumpărăturilor pentru Sărbătorile de Iarnă, iar magazinele şi pieţele sunt foarte aglomerate, Inspectoratul de Poliție Jude­țean Arad recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
Astfel, la cumpărături, manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă; nu luaţi sume mari de bani ci doar necesarul pentru cum­pă­răturile planificate în acea zi; când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături; păstraţi banii în geantă sau într-un buzunar inaccesibil; când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat bu­zunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ; când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora; obiectele tentante lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi; nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.
Dacian Don

Recomandările redacției