Sărbătorile vin, lucrările nefinalizate rămân

0
532

Orașul este îmbrăcat în straie de sărbătoare și așteaptă primii fulgi de nea, Crăciunul și Anul Nou. Până atunci însă, în timp ce așteptăm am făcut o scurtă plimbare de aproximativ 500 de metri de la terasele de pe centrul orașului până la Primărie.

Dacă ne uităm pe sus vedem beculețele pregătite și ajungând în dreptul Primăriei îi găsim și pe muncitorii care încă încearcă să pună toate instalațiile în brad. Totul e frumos atâta timp cât nu ne uităm în stânga și în dreapta și dacă evităm complet contactul vizual cu solul.

Așadar, sărbătorile ne-au luat prin surprindere, parcă au venit prea repede și lucrările care se fac intens în tot orașul încă n-au fost finalizate. Mormane de bucăți de pavele, pământ, garduri, gropi, țevi, bucăți de beton și nu numai, pe toate le găsești, chiar de mai multe ori, în doar câteva sute de metri.

Avem tot ce ne trebuie pentru o sărbătoare cu un aspect cât mai frumos. Pe lângă tot ce avem pe trotuare, nu lipsesc nici gropile din partea carosabilă care au fost semnalizate în așa fel încât s-au transformat în sensuri giratorii făcute în mijlocul șoselei.

Orașul luat la pas a ajuns ceva ce nu vrei să vezi și ceva ce eviți pe cât de mult posibil. În ultimul timp a ajuns să nu mai fie tocmai o plăcere să pleci într-o plimbare pe jos, cu mașina cu atât mai puțin. Din nefericire, luna decembrie ne-a prins alături de multe lucrări nefinalizate și care, dacă este să ne luăm după ritmul acestora, nu vor fi gata în următoarea perioadă.

În timp ce unele sunt parcă uitate în mijlocul drumului, altele par finalizate, dar cineva nu s-a mai obosit să pună la loc bucățile de pavele scoase, așa că rămânem cu gropile și resturile care n-au mai avut loc acolo unde erau inițial.

Deocamdată ne mulțumim cu faptul că muncitorii s-au mai rărit și că orașul parcă nu mai arată chiar ca un șantier în lucru uriaș, ci ca unul ceva mai mic. Sărbătorile o să vină curând și nu suntem siguri că până de Craciun o să se rezolve toate problemele, cu toate acestea, încă e timp să fim contraziși. Pentru moment nu suntem, dar sperăm că în următoarele 20 de zile atât partea carosabilă, cât și trotuarul va prinde formele de altă dată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.