În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Această zi este un prilej pentru a atrage atenția asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge, dar și pentru a aduce mulțumuri donatorilor de sânge pentru salvarea de vieți, fără a aștepta ceva în schimb. 

Ziua mondială a donatorilor de sânge este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială a malariei, Ziua Mondială a Hepatitei și Ziua mondială de combatere a SIDA.

Această zi a fost înființată în urma succesului de care s-a bucurat Ziua Mondială a Sănătății din anul 2000, ce a avut ca temă importanța donării de sânge și s-a desfășurat sub sloganul „Sângele salvează vieți”. Evenimentul din 14 iunie nu are ca scop înlocuirea altor evenimente precum zilele naționale de donare de sânge.

Cu toate că scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți arădeni să doneze, obiectivul zilei este nu neapărat de a atrage un număr mare de donatori în acea zi, cât de a-i sărbători pe cei care donează sânge în mod voluntar, fără vreo recompensă, decât aceea că au ajutat la salvarea a milioane de vieți.

Cei de la Spitalul Județean din Arad au transmis un mesaj de felicitare și de încurajare tuturor arădenilor care au donat, care continuă să o facă sau așteaptă un imbold în acest sens:

„La mulți anii tuturor donatorilor de viață!
Astăzi 14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, iar scopul acestei zile este de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă.
Deoarece sângele nostru poate salva viața semenilor noștri, personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad ne așteaptă să donăm sânge pentru a ajuta, împreună, la refacerea necesarului de sânge atât de important pentru pacienții care necesită transfuzie!”.

Recomandările redacției