Cea mai importantă competiție globală rezervată fotbaliștilor născuți în anul 2008 și mai mici și-a consumat unul dintre turneele de calificare la Arad. Pe arena „CPL”, Champions Trophy Under 10 a fost onorat de 12 formații, care s-au bătut pentru accesul în finala de la Viena din luna iunie. Au rezultat partide extrem de încinse, cu surprize plăcute și mai puțin plăcute, pentru ca trofeul să meargă – în cele din urmă – la singura formație sosită de peste hotare.
După meciurile din grupe au rezultat următoarele partide de clasament:
Locul 11: Academia Brosovszky (roșu) – Șoimii Lipova 3-0
Locul 9: Viitorul Arad – Progresul Pecica 5-0
Locul 7: Atletico 2009 – UTA 2008 3-2 (după penalty-uri)
Locul 5: UTA 2009 – Viitorul 2009 0-2
Semifinale:
Academia Brosovszky (verde) – Luceafărul Oradea 2-1 (Au marcat Nyari și Ioniac pentru arădeni)
Juventus Timișoara – Duel Krusevac 4-5 (după penalty-uri)
Finala mică: Juventus – Luceafărul 2-1
Finala mare: Duel Krusevac – Academia Brosovszky (verde) 3-0
Organizatorii au oferit și două premii speciale pentru P. Szabo (Academia Brosovszky ) – cel mai bun jucător și Durkovic (Duel Krusevac) – cel mai bun portar.
Până la urmă, ambele finaliste merg braț la braț la turneul final de la Viena. Duel Krusevac ca și câștigătoare a turneului de la Arad, iar Academia Brosovszky, ca și club organizator. Szilveszter Nyari – Patrick Szabo, Kevin Mercea, Nicholas Cibi, Raul Ioniac, Luca Farago, Albert Igrit, Raul Amza, Aron Nagy, Vlad Drapac și Albert Ardelean a fost lotul vicecampionilor de sâmbătă, care va reprezenta România la întrecerea finală din vară.

Recomandările redacției