Vacanța a luat sfârșit și în tabăra liderului Ligii a IV-a Arad, ce s-a întors la treabă ieri după-masă. La ora 15, Adrian Abrudean a condus primul său antrenament la Chișineu Criș, avându-l ca partener pe Remus Lung. Totuși, fundașul de 40 de ani rămâne la dispoziția noului „principal”, care l-a schimbat pe Zsolt Muzsnay în această iarnă, și ca jucător nu doar ca „secund”.
Dar, conducerea clubului de pe Crișul Alb i-a oferit lui „Știli” alte cinci achiziții foarte importante la acest nivel. În primul rând, vorbim de doi foști prim divizionari, fundașul Florin Lazăr și mijlocașul Adrian Piț. Orădeanul Lazăr a ajuns la 37 de ani și a evoluat în cariera sa la echipe precum Dinamo, Rocar, FC Bihor, Oțelul Galați, Gaz Metan Mediaș, FC Brașov și din nou FC Bihor, dar în Liga 2-a. Acum vine de la CSC Sânmartin, liderul Ligii a IV-a Bihor. Arădeanul Adi Piț a jucat cu UTA, Universitatea Cluj și Viitorul Constanța în primul eșalon din România, dar la un moment dat a fost și jucătorul celebrei grupări italiene, AS Roma, pentru care a și evoluat în două partide oficiale.
Piț vine chiar de la rivala sta­giunii trecute a Crișului, Șoimii Lipova, alături de Mădălin Tomuț, fost elev al lui Abrudean la Ineu. Fundașul stânga de 21 de ani s-a despărțit și el în această iarnă de divizionara terță și va fi – probabil – unul dintre cei doi juniori titulari ai Crișului în returul campionatului. „Știli” și-a întărit și mijlocul terenului cu doi fotbaliști cu care a mai lucrat în Liga 3-a, la Sebiș și Ineu. Este vorba de „centralul” Raul Ember (29 de ani), care a mai apărat culorile Crișului în turul ediției precedente de campionat și a mai evoluat pentru FC Bihor, Luceafărul Oradea, Național Sebiș și CS Oșorhei. Acum vine de la gruparea de Liga 5-a, Dinamo Oradea (locul 2). Și tot la capitolul reveniri o consemnăm și pe cea a „aripii” Iosif Covaci, care se mutase pentru o jumătate de an la vecinii din Socodor.
„Am făcut achiziții țintite, care cresc automat valoarea lotului nostru. Ne-am propus să promovăm și nu mai avem voie să facem pași greșiți. Au venit acești șase fotbaliști, dar lista rămâne deschisă în caz că mai apare vreo ocazie, vreun jucător peste ceea ce avem noi acum la echipă”, a menționat Daniel Cherecheși, managerul general al grupării „alb-albastre”, care a anunțat și despărțirea de Lucian Todea. Mijlocașul central care acum un deceniu a trecut și pe la UTA intră în câmpul muncii și îi era imposbil să-și mai onoreze și  angajamentul fotbalistic. Hosu, Borșa, Jude, Tenche și Huțanu sunt ceilalți fotbaliști care au părăsit-o pe Crișul în această iarnă.
Așadar, campioana de toamnă a primului eșalon județean se reunește luni, are bătut în cuie și programul de amicale al iernii. Adversarii sunt în ordine: Millenium Giarmata (27 ianuarie), Național Sebiș (3 februarie), UTA Under 17 (14 februarie), Victoria Zăbrani (17 februarie), UTA Under 19 (21 februarie), Lunca Teuz Cermei (24 februarie) și Voința Mailat (3 martie). Între 5 și 10 februarie, noul staff tehnic va conduce și un mini-stagiu de pregătire pe plan local.

Recomandările redacției