Șase cetăţeni afgani, au fost descoperiți zilele acestea de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, într-un automarfar încărcat cu jucării de pluș. Cei șase cetățeni afgani sunt solicitanţi de azil în ţara noastră, însă au încercat să treacă granița ilegal în Ungaria.

La sfârșitul săptămânii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Republica Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării de pluș pentru societăți din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini”, transmit cei de la S.T.P.F. Arad.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile ce se impun.

 

 

Recomandările redacției