Şase afgani au fost găsiți în două automarfare la Nădlac II

0
317

Din ce în ce mai mulți migranți încearcă să treacă ilegal vama Nădlac II, prin orice mijloace.  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat şase cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare. Toți sunt cetăţeni din Afganistan care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Sâmbătă, 14 noiembrie , în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un ansamblu rutier format din cap tractor si semiremorca, ambele înmatriculate in România, care transporta, conform documentelor de însoţire, componente auto, din România în Germania. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră au fost descoperite, ascunse în partea din fată a compartimentului marfă, trei persoane, doi adulţi şi un minor.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 17 şi 20 ani, şi au documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile din ţara noastră. Cu privire la cele constatate tinerii au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul susţine că nu ştie cum au ajuns cei trei în vehiculul condus de el.

De asemenea, în acelaşi punct de trecere a frontierei, în data de 13 noiembrie, în jurul orei 17.00, au mai fost descoperiţi trei cetăţeni din Afganistan într-un automarfar care transporta turbine auto pe ruta România-Ungaria. Cei trei, un minor de 16 ani şi doi tineri de 18, respectiv 20 de ani erau ascunşi în compartimentul marfă al mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.