Șase bărbați din India și Egipt, opriți din drumul ilegal spre Ungaria (VIDEO)

0
530

Șase cetățeni din Egipt și India au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Grupul de cetăţeni indieni a fost sprijinit în acţiunea ilegală de un cetăţean român, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Turnu au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, unde polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Egipt, de sex masculin cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani.

O jumătate de oră mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat, la aproximativ 50 de metri de sediul Punctului de Trecere al Frontierei  Turnu, un autoturism înmatriculat în România care se deplasa pe câmp, spre linia de frontieră.

Autoturismul era condus de cetăţeanul român,  în vârstă de 23 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri trei cetăţeni străini, de sex masculin.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de  ani.

Şoferul autoturismului a declarat că, în schimbul unei sume de bani, trebuia să transporte cele trei persoane din localitatea Timişoara până în apropierea punctului de frontieră. Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în Marea Britanie.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii indieni şi egipteni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul român al autoturismului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.