frontieraPoliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat şi reţinut patru cetăţeni afgani şi doi cetăţeni pakistanezi care încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

O patrulă formată din poliţişti de frontieră a observant, la sfârşitul săptămânii, şase bărbaţi care se deplasau pe jos, spre frontieră şi, pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost reţinuţi pentru identificare, la aproximativ 125 de metri de frontiera cu statul Ungaria.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni afgani şi doi cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani. Cei şase sunt solicitanţi ai statutului de azilant în Romania şi au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen”, preciza comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției