Şase crime care au îngrozit Aradul în anul 2014

0
493

crima5Anul trecut a fost unul extrem de solicitant pentru poliţişti, medici legişti, procurori şi judecători care au trebuit să elucideze mai multe crime petrecute în municipiul şi în judeţul Arad. Încercăm să prezentăm, succinct, şase dintre crimele care au oripilat arădenii, şi nu numai, în anul 2014, prezentându-le în ordine cronologică.
Deşi săvârşită în 9 noiembrie 2013, procurorii arădeni au reuşit să-l trimită în judecată pe principalul suspect al crimei de la un hotel din Arad la începutul anului trecut, mai precis pe data de 06.01.2014, când acesta se afla în stare de arest preventiv. Inculpatul Costică Popescu era acuzat pentru să­vârşirea infracţiunilor de omor deo­sebit de grav şi tâlhărie, aflate în concurs ideal.
Acesta închiriase o cameră în hotel împreună cu victima Petru Emeric Balint, după care în cursul nopţii, pe fondul consumului de alcool şi pentru a putea să-i sustragă o sumă de aproximativ 2.500 lei, inculpatul a ucis-o pe victimă, aplicându-i iniţial o lovitură cu o sticlă în cap după care i-a comprimat cu genunchii toracele pe pardoseala camerei, cauzându-i mai multe leziuni traumatice, în zona capului şi multiple fracturi costale, moartea victimei  Balint Petru Emeric producându-se datorită rupturii unor organe interne (pulmonară şi he­patică).
Bachus face noi victime
Cadavrul unei femei de 42 de ani din Sântana a fost descoperit, în aprilie, la locuinţa acesteia, corpul având leziuni multiple, semn că femeia a fost bătută, iar moartea a survenit după câteva zile. Anchetatorii au spus de la început că cel mai probabil este vorba despre o crimă. „Victima a fost găsită în pat. Ea avea mai multe leziuni la nivelul capului. Principalul suspect în acest caz este fostul concubin al femeii, care nu este de găsit. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, declara Codrin Gavra, procurorul care se ocupa de caz. Localnicii spuneau că atât femeia moartă, cât şi concubinul ei, care este cioban, consumau des                 alcool. Ba mai mult, unii declară că femeia ar fi trăit cu mai mulţi bărbaţi. Suspectul a fost prins după  câteva zeci de ore, în Timiş, pre­zentând urme de lovituri şi de zgârieturi pe faţă. Era vorba de Marin Florescu, de 37 de ani, din Vişeu de Sus.
Strangulată pentru 600 de lei
O nonagenară a fost ucisă în luna iunie, în locuinţa sa din Turnu, unde locuia singură. Principalul suspect era un bărbat fără căpătâi, din Maramureş, cunoscut în sat ca fiind un om recalcitrant şi care a dat mai multe spargeri. Se pare că bărbatul a sărit gardul şi a intrat în casa bătrânei, spărgând uşa de la bucătărie. „Soacra mea a primit în acea zi pensia. Era vorba de 600 de lei. El a stat toată ziua la birt şi a observat-o când a venit poştaşul. A intrat noaptea peste ea. S-a trezit şi atunci a culcat-o la pământ, i-a pus genunchii pe burtă şi a strangulat-o. Are şi coastele rupte”, povestea Andrei Peter, ginerele fe­meii ucise.
Dimineaţă, când rudele au venit să o viziteze pe bătrână, au observat uşa spartă şi au simţit un puternic miros de gaz. Lumea din sat vorbeşte că maramureşeanul a încercat să dea foc la casă, pentru a şterge urmele. Procurorul de caz a fost Codrin Gavra.
Ucisă cu un satâr
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad dispuneau, pe data de 1 octombrie, trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Ivanischi, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor.
„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în după- amiaza zilei de 5 septembrie 2014, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, între victima N.R. şi concubinul acesteia Dumitru Ivanischi a izbucnit o ceartă, iar acesta din urmă i-a aplicat mai multe lovituri cu un satâr, provocându-i leziuni craniene care au determinat decesul victimei”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Crima se petrecea în cartierul Aradul Nou, pe strada Ady Endre. Criminalul avea 62 de ani și fusese angajat al unei firme de pază din Arad.
Concubină înjunghiată mortal
Principalul suspect în cazul omorului petrecut în noaptea de 11/12 septembrie 2014 în Secusigiu şi care se afla în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Inculpatul Gabriel Selejan era acuzat de comiterea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe.  „În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 11/12.09.2014, în jurul orei 24,00, în timp ce se afla la domiciliul său din Sînpetru German, pe fondul  consumului de alcool şi a unui conflict verbal purtat cu membrii familiei, Gabriel Selejan a lovit-o cu un cuţit pe fiica sa N.D.A., cauzându-i două plăgi, la nivel frontal parietal dreapta şi la coapsa piciorului stâng, leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale. A mers, apoi, la concubina sa N.D., căreia i-a aplicat o lovitură de cuţit în zona stângă a toracelui, provocându-i  hemoragie inter­nă, consecutiv unei plăgi înţepate-tăiate penetrante ale he­- mitoracelui stâng cu lezarea cordului şi a plămânului stâng.
Victima  a decedat în câteva momente”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
Omor şi tentivă la omor
Ultima dintre crimele din anul 2014 a avut loc în luna noiembrie, crimă petrecută tot în cartierul Aradul Nou.
Procurorii îl trimiteau atunci în judecată pe inculpatul Mihai Ovidiu Leş, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor şi tulburarea ordinii si liniştii publice. Este vorba despre individul acuzat de săvârşirea crimei de la IAS Aradul Nou, când în urma unei altercaţii, un tânăr de 19 ani şi-a pierdut viaţa şi o altă persoană a fost grav rănită, prin înjunghiere.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 08.11.2014, în jurul orei 19.30, pe strada Agronomului din zona IAS Aradul Nou, în prezenţa mai multor persoane, a avut loc o altercaţie între acesta şi persoana vătămată S.S. şi victima C.A.M., în timpul căreia Mihai Ovidiu Leş i-a aplicat o lovitură cu un cuţit, pe care îl avea asupra sa victimei C. A. M., gene­rându-i acesteia din urmă leziuni la nivelul regiunii axilare stângi cu interesarea arterei axilare stângi, leziuni în urma cărora victima a decedat. Totodată, a fost agresat de către suspect şi numitul S. S., care a fost lovit cu acelaşi obiect în zona abdomenului şi a braţului stâng. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.
Tribunalul Arad admite propunerea formulată de procuror şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Mihai Ovidiu Leş, pe o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.