La Uricani, împotriva Miroslavei, Cătălin Hlistei a reușit cel de-al șaptelea său gol în prezentul campionat, aflându-se pe aceeași treaptă cu Marius Curtuiuș în clasamentul celor mai prolifici utiști. Totuși, mijlocașul de bandă și-a pus mai mult amprenta pe parcursul stagional al „roș-albilor” fiindcă șase dintre reușitele sale au fost decisive, în sensul că au adus puncte în clasament pentru UTA. Vorbim despre golurile din contra celor de la Pandurii Târgu Jiu, Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila, din tur, respectiv CS Balotești, CS Mioveni și Miroslava, în semi-retur. În plus, fotbalistul de 23 de ani al arădenilor a contribuit și la autogolul lui Ispas din manșa secundă cu Chindia, câștigată în cele din urmă de UTA. Altfel, singurul gol ce nu a lăsat urme pe configurația prezentă a clasmentului a fost cea din eșecul intern (2-3) cu Luceafărul Oradea.
Revenind la disputa cu ieșenii lui Kerezsy, Hlistei a înscris din pasa lui Stahl, intrat bine în joc în locul celuilat marcator al arădenilor de sâmbătă, David Popa. „Meciul a fost greu, pe un teren impracticabil, dar și în fața unei formații care își juca una dintre ultimele șanse de salvare de la retrogradare. Adversarul a jucat în special cu mingi lungi și astfel a fost mai mult un joc de luptă. Știam că echipa ce va greși mai puțin va câștiga, ne bucurăm că am fost noi aceia și am răsuflat ușurați după acest meci. Am făcut un pas mare spre îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Chiar dacă pentru un jucător al UTA-ei nu ar trebui să vorbesc niciodată despre retrogradarea din Liga a II-a, dar, din păcate, asta a fost situația în acest sezon”, spune utistul.
După cum se știe, Adrian Mihalcea a avut șansa să-l readucă pe Cătălin Hlistei încă din vară la UTA, dar nu a considerat mutarea necesară. În schimb, când a preluat echipa, Cristi Todea a insistat mult pentru legitimarea talentatului fotbalist, iar astăzi jucătorul vrea să-i mulțu­mească. Cu atât mai mult cu cât de trei zile „Dulăul” nu mai face parte din stafful tehnic al Campioanei Provinciei. „În lunile septembrie, octombrie ale anului trecut, practic doar Cristi Todea și câțiva prieteni apropiați mai credeau în mine. Eram la pământ, fără echipă, iar el a mi-a redat încredere readucându-mă la UTA. Vreau să-i mulțumesc pentru asta, îmi pare rău că nu mai e cu noi, speram cu toții să rămână la echipă măcar până la finalul sezonului. Dacă UTA își va îndeplini obiectivul impus în retur e și meritul său”, a adăugat Hlistei.
Pe lângă cele șapte goluri, fotbalistul arădean a mai reușit și 8 pase de gol.

Recomandările redacției