Șase goluri în amicalul Sebiș – Macea, Chița nu a contat pe trei dintre jucătorii argeșeni

0
170

Și al treilea amical al verii pentru Național Sebiș a avut deznodământul celorlalte. După 8-1 cu Buteni și 2-1 cu Zăbrani a venit și o victorie 5-1 în fața divizionarei a cincea, Voința Macea, echipă pregătită de un fost jucător și antrenor al „alb-albaștrilor”, Lucian Ciba. Săulescu (2), Pîslaru și ultimii juniori sosiți, ambii mijlocași stânga, Vereș (17 ani din Luduș) și Tătulea (18 ani de la CSU Craiova) au marcat pentru sebișeni, în timp ce reușita oaspeților a purtat semnătura lui Zsigmond.
Fără argeșenii Jenaru, Golban și Dică, învoiți câteva zile, Alin Chița nu a putut alinia două „garnituri”, ba chiar a dorit să-și vadă la lucru echipa în zece oameni începând cu minutul 50. „Nu are rost să ana­lizez un joc împotriva unei formații cu două eșaloane sub noi, deși adversarii chiar și-au dorit și au și făcut, la rândul lor, un antrenament bun. Sperăm ca pentru miercuri să găsim un partener de întrecere mai aproape de nivelul nostru, dacă nu rămânem la antrenamente și jocul de sâmbăta viitoare, cu Lipova”, a spus antrenorul Națio­nalului.
Cu mijlocașii de bandă Zsigmond (ex. Horia) și Petrehele (Târnova) singurele noutăți în testul de la Sebiș, dar și cu destule absențe provocate de concedii și servici, Voința Macea s-a ținut cât a putut mai bine de o formație mult mai bine cotată. „În ciuda scorului, sunt destul de mulțumit de băieți. Am luat goluri pe greșeli personale, unele dintre ele rar văzute pe un teren de fotbal, dar, în rest, ne-am prezentat bine. În partea a doua, chiar am avut o posesie bună, am și marcat o dată, avem drumul nostru și ne ținem de el”, a punctat și Ciba, tehnicianul divizionarei a cincea. După meci, măcenii s-au recules la mormântul lui Damian Soltesz, fostul lor coleg decedat în iarnă la doar 31 de ani, după care au făcut o scurtă recuperare la mini ștrandul de la marginea orașului de pe Crișul Alb. În această vară, Voința a mai disputat patru amicale: 2-1 cu Socodor, 3-1 cu Turnu, 1-1 cu Ineu și 2-3 cu Socodor.
Formații:
Sebiș: Moroz (30 Voicilă, 60 Munteanu) – Zăinescu, Basic, Bârsanel, Dumitrache – Săulescu, Pintea, Ruță, Tătulea – Petculescu, Ionică. Au mai jucat: Pislaru, Veres, Susan, Enciu, Siminic
Macea: Toader – Pîncotan, Cojocaru, N. Botaș, Ardelean – Zsigmond, Tipel, Pinti, Petrehele – Sârb, Săcui. Au mai jucat: Androne, Buda
Pintea, împrumutat de la CFR
Alin Chița este pe cale să-și defintiveze lotul pentru campionatul ce debutează la finalul lunii, iar în acest sens a mai primit un fotbalist important. Este vorba despre Rareș Pintea (22 de ani), un fundaș central / „închizător” care stagiunea trecută a evoluat pentru Unirea Jucu, iar în această vară a fost transferat de CFR Cluj. Prim divizionara l-a împrumutat la rândul ei la Sebiș, unde are șanse mari să joace constant.
„Sperăm să fie o situație din care toate părțile să aibă de câștigat. CFR-ul i-a găsit lui Pintea o echipă unde ar putea juca etapă de etapă, iar noi să profităm de pe urma prestațiilor fotbalistului și să promovăm”, ne-a mărturisit antre­- norul sebișenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.