Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac au depistat şase cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente false. La Punctul de Frontieră Nădlac, s-au prezentat la controlul de frontieră, călătorind ca pasageri intr-un autocar care circula pe relaţia România – Germania, şase persoane (doi adulţi şi patru minori) care s-au legitimat cu cărţi de identitate spaniole.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, motiv pentru care au fost demarate cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentele prezentate la control sunt false total, persoanele în cauză, doi adulţi și patru minori, fiind cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 3 şi 34 ani, care au intrat legal in România.
Din declaraţiile persoanelor în cauză a rezultat faptul că acestea doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. „Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru fals privind identitatea, la finalizarea cerce­tărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției