Localități noi au intrat, miercuri, în diferite categorii de incidență a cazurilor de infectare cu Sars-COV-2, potrivit celor două hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad care vizează, în special, termenul de restricții 21.10.2021-03.11.2021.

În categoria de incidențe 2-3/1000 de locuitori a intrat Șepreuș, iar în cea de 3-4 Târnova. Olariul coboară în această ultimă categorie de la o incidență cuprinsă între 4 și 6, astfel încât își păstrează termenul (22.10) dar accesul în sălile de sport devine general.  

La finalul termenului de 14 zile, Petrișul are incidența de 5,92, astfel încât pentru următoarele 14 zile va avea restricțiile aferente categoriei 4-6. Înainte a mai oscilat între categoriile 3-4/4-6, la începutul termenului care expiră astăzi având o incidență cuprinsă între 3-4. Buteni, Hălmagiu și Nădlac urcă în această categorie, dar își păstrează termenele și accesul în sălile de sport se va face cu verificarea certificatului verde. Termene: Buteni – 30.10, Hălmagiu și Nădlac – 01.10.

Localitățile noi din categoria de peste 6/1000 de locuitori sunt Craiva, Covăsinț, Zărand. Bata continuă pentru încă 14 zile în această categorie, acolo incidența menținându-se peste 6.  În  Hotărârea 200 sunt menționate Zărand și Secusigiu (Secusigiu e în termenul de  14 zile, dar incidența a oscilat, de aceea nu e cuprins și în hotărârea 199) – localități noi în categorie. La Curtici și Bata incidența a scăzut de la valori de peste 7,5 la valori cuprinse între 5,5 și 7, astfel încât până va scădea incidența sub 5,5 vor rămâne cu restricțiile suplimentare pe weekend.

Măsurile suplimentare în cazul incidenței de peste 6/1000 de locuitori sunt: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică) până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

La incidențe de peste 7,5/1000 de locuitori au urcat Frumușeni, Vârfurile, Craiva, Săvârșin, Hălmăgel, Dieci.  Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Pe lângă Curtici și Bata ce au scăzut în intervalul 5,5-7, Ususăul a scăzut direct la o incidență sub 5,5, astfel încât începând de mâine acolo nu se mai aplică restricțiile suplimentare nici în weekend.

Recomandările redacției