palestinieniPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Curtici au depistat şase palestinieni, care au incercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente false.
La Punctul de Frontieră Curtici, s-au prezentat la controlul de frontieră, călătorind ca pasageri într-un tren internaţional care circula pe relaţia Bucureşti-Viena, şase persoane (doi adulţi şi patru minori) care s-au legitimat cu permise de rezidenţă permanentă în Danemarca. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la auten­ticitatea permiselor de rezidenţă prezentate, motiv pentru care per­soa­nele în cauză au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentele prezentate la control sunt false. Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză sunt palestinieni, cu vârste cuprinse între 12 si 55 ani, care au intrat legal in România. Aceştia au declarat că au hotărât să plece în Suedia, iar documentele  respective le-au primit prin poștă de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc.
„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru fals privind identitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției