Șase percheziții în Arad//Minore obligate să se prostitueze, bătute și constrânse psihic

0
1010

Timp de aproximativ un an de zile, mai multe persoane au profitat de naivitatea unor minori care ulterior au fost bătuți și constrânși psihic ca să nu spună nimic. 

Astfel, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Arad au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț. Cinci bărbați sunt cercetați pentru trafic de minori. Cele mai multe dintre ele au avut loc în Arad și  din cercetări au rezultat indicii cum că, în perioada 2018 – 2019, mai multe persoane, cu vârste între 19 și 55 de ani, ar fi racolat victime minore. Minorii ar avea vârste cuprinse între 13 și 15 ani și le-a fost oferită fiecăruia dintre ei o sumă de bani.

Ulterior, victimele ar fi fost exploatate prin constrângere psihică și acte de violență. Victimele au fost alese special pentru că acestea proveneau din familii destrămate, cu o situație financiară precară. De asemenea, acestea  ar fi fost obligate să practice prostituția pe raza municipiului Arad, iar banii obținuți fiind însușiți în totalitate de persoanele cercetate.

În cadrul acțiunii, la data de 16 ianuarie 2020, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare în Arad, 2 în Vaslui și una în Neamț.

La sfârșitul perchezițiilor, față de 4 persoane, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acestea au fost prezentate Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, instanța de judecată dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Vaslui, S.C.C.O. Neamț, I.P.J. Vaslui, I.P.J. Arad și I.J.J. Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.