arierateDoar pentru şase primării are de alocat administraţia judeţeană, bani pentru acoperirea ari­eratelor. Fondurile provin din TVA şi impozit pe venit. Consiliile locale au fost consultate în ceea ce priveşte arieratele pe care le au, la finele anului 2013.
Pentru arierate, Consiliul Judeţean Arad are de împărţit 835.000 de lei, bani proveniţi din sumele defalcate din TVA şi din cotele din impozitul pe venit. Cu datorii au rămas primăriile din Bârsa, Brazii, Hălmă­gel, Şepreuş, Şicula şi Zerind. Arieratele cele mai mari le au de plătit primăriile Zerind, cu datorii de 350.000 de lei şi Şicula, cu 245.000 de lei. La Brazii, fondurile pentru arierate se ridică la doar 10.000 de lei.
De menţionat că, din cota de 20 la sută din sumele alocate din TVA, pentru echilibrarea buge­telor locale și din sumele alocate din impozitul pe venit, Consiliul Judeţean are un disponibil de 24,79 de milioane de lei, destinat primăriilor. Pentru acoperirea cheltuielilor cu drumurile judeţene şi comunale, administraţia are de împărţit aproximativ 10,2 milioane de lei, din care, 5,2 milioane de lei pentru judeţ şi alţi 5 milioane de lei, strict pentru drumurile cuprinse în bugetul CJA.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției