Șase sirieni opriți la frontiera cu Ungaria

0
185

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În data de 08.08.2017, în jurul orei 20.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, județul Arad, au oprit pe comunicaţia Socodor-Pilu, la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism marca VW Golf condus de Sorin M., în vârstă de 53 de ani, din judeţul Timiş, în care se aflau şase cetățeni străini. Deoarece pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Vărşand pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi, două femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi îi cercetează pe cetăţenii sirieni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pe cetăţeanul român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.