Şase sirieni și irakieni, „la pas” spre statul maghiar

0
328

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au surprins şase cetăţeni străini, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Luni, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului  Vărşand au depistat, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria, şase cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, polițiștii de frontieră i-au condus pe cei șase cetățeni străini la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Siria şi unul din Irak, cu vârste cuprinse între de 24 şi 59 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.