Șase sirieni și un afgan, în taxi, spre Ungaria

0
546

Şase cetăţeni sirieni şi un cetăţean din Afganistan au fost depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, fără a-și putea explica prezența în zona de graniță. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au descoperit, în două autoturisme care circulau în regim taxi, șapte persoane, şase sirieni și un afgan, care intenționau să treacă graniţa în Ungaria.  

Sâmbătă seara, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Turnu, aflați în misiune pe comunicaţia  Arad –Variaşul mic, la aproximativ 500 de metri de frontieră, au descoperit în două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetățeni români, şapte cetăţeni străini – doi bărbaţi, două femei şi trei minori. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

La verificări, s-a stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Siria şi Afganistan, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar minorii cu vârste cuprinse între un an şi patru ani. Adulții au declarat că se îndreptau către frontiera cu Ungaria cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind încălcarea regimului frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a declarat agent șef adjunct Claudia Ardelean, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.