Primăria Municipiului Arad se pre­găteşte să cumpere şase tramvaie nou-nouţe, pe un credit BERD de 11 milioane de euro. Despre afacerea aceasta se ştie de mai mult timp, iar şopârla noastră ne-a mai dat de-a lungul ultimelor luni informaţii preţioase legate de subiect. Iată că de data asta avem confirmarea oficială, dar în plus avem şi un zvon prins din zbor de şopârlă despre cum ar urma să se desfăşoare licitaţia cu pricina.
Cică domnul primar Falcă ar fi promis de mult unui om de afaceri că va achi­ziţiona tramvaie nou-nouţe, la un preţ bunicel. Cică promisiunea ar fi fost făcută înainte de o altă promisiune, cum că Primăria Cluj-Napoca va achi­ziţiona tot tramvaie, tot nou-nouţe şi tot la un preţ bun, lucru ce s-a şi întâmplat, numai că firma câştigătoare n-a fost cea căreia i s-a făcut promi­siunea. De asemenea, aflăm că promisiunea a fost făcută înainte ca Gheorghe Falcă să-şi lanseze cartea „Societatea Vie“ la Bucureşti, întâmplător la Fabrica de Va­goane deţi­nută de Astra Vagoane. Ca din întâmplare, Astra Vagoane mai are şi o soră, West TV, unde Gheorghe Falcă are parte de o permanentă promovare a imaginii, fără nicio legătură cu aceste tramvaie nou-nouţe.
Cum şopârla noastră e specializată în licitaţii, nu putea să nu afle detalii şi despre cea referitoare la tramvaiele nou-nouţe. Cică, pentru a nu se mai întâmpla ca la Cluj Napoca, s-a întocmit un caiet de sarcini serios, profesionist, ca treaba să meargă bine şi arădenii să câştige. Nu vă gândiţi la prostii, e vorba de arădenii de rând, care să câştige prin achiziţionarea unor tramvaie performante. Cică aşa de bine a fost făcut ca­ietul de sarcini încât arădenii n-au cum să nu câştige. Toate condiţiile sunt formulate la mica virgulă, preţul e perfect, garanţia e cum nu se poate mai bună, dar mai lipsea un lucru. Ştim cu toţii, şopârla noastră e veşnic ne­mulţumită. Aşa că şi-ar fi dorit, pentru a avea un caiet de sarcini profesionst, ca numele tramvaiului ce ur­mează a fi cumpărat să înceapă cu „I“ şi să se termine cu „O“. Ca să nu existe confuzii. Poate pe parcurs, se va introduce şi acest ultim element, ca să avem de a face cu o licitaţie profesionistă, aşa cum ne-au obişnuit de-a lungul anilor cei de la Primăria Arad. Noi vom fi, oricum, pe recepţie şi sperăm ca arădenii să câştige. Arădenii care călătoresc cu tramvaiul, bineînţeles.

Recomandările redacției