Ultimul derby arădean al stagiunii în Liga a III-a a fost și cel mai aprins, în urma „episodului Ambulanța”, când partida din tur dintre Sebiș și Cermei a fost reprogramată după ce, inițial, „alb-roșii” câștigaseră la „masa verde”. În ciuda a trei-patru absențe importante, Gligor, la gazde, respectiv Enciu, Ruță și Săulescu la oaspeți, meciul a avut un ritm excelent.
Sebișul a fost ceva mai prezentă în atac în debutul meciului, dar Mărgărit a tras peste poartă, iar Pașcalău a respins salvator reluarea din careu a lui Dumitrache. Dar, când a apăsat puțin pe accelerație, formația gazdă a și marcat. Mai întâi, însă, Poiană a respins finalizarea lui L. Bodri, dar din cornerul rezultat, executat de Suslak, Ianc a înscris cu capul din 8 metri: 1-0 (min. 27). Naționalul nu s-a descurajat și 8 minute mai târziu a egalat pe tabelă. Susan a central în careu, Petculescu a reluat din cădere, Pășcălău a șters mingea ce a mers încet lângă bara din stânga lui: 1-1.
Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic demn de consemnat, dar actul secund a început cu ocazii de ambele părți. Sebișul și-a încercat prima șansa, dar Pașcalău a fost la post la șuturile lui Petculescu și Pîslaru, pentru ca apoi Nistor să reia de puțin peste poartă cu capul. Petculescu și Tătulea au mai avut două situații bune de gol, dar ocazia meciului a avut-o cermeianul Bulza. Acesta a primit o minge de la Sulea în 4 metri, a driblat și portarul, dar apoi s-a în­curcat și a ieșit cu mingea în aut de poartă. A fost nevoie de o nouă execuție specială din partea lui Săulescu pentru ca Sebișul să treacă în avantaj și să ia toate punctele. Fostul fotbalist al Caransebeșului a înscris frumos de pe dreapta, în diagonală, la vinclul de la colțul lung al porții lui Pașcalău. Era minutul 84, iar cele 6 minute de până la ultimul fluier (nu s-au dictat prelungiri la Cermei) s-au scurs fără evenimente, astfel că derby-ul a fost adjudecat de sebișeni.
Formații oficiale:
Cermei: Pașcalău – T. Bodri, Cotoc, Nistor (85 Brîndușe), Suslak – Ianc, Varga – L. Bodri (63 Sabău), Mihuța, Copil (63 Berari) – Sulea.
Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Pintea, Sz. Vereș – Susan (52 Săulescu), Petculescu (85 Basic), Tătulea (79 Cl. Vereș) – Mărgărit.
Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mereș (ambii din Cluj), Ioan Georgiu (Dej)
Observatori FRF: Constantin Făniță (Timișoara), Vasile Rad (Arad)

Recomandările redacției