Săvârșinul – așezarea care poartă emblema regalității marchează în mod deosebit, evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri. În decembrie, localitatea va fi cuprinsă de spiritul sărbătorilor și vor fi readuse în atenție tradițiile unice locului, precum – Alaiul Dubelor.

Dar până atunci, săvârșinenii și arădenii din alte colțuri ale județului au avut parte de un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Este vorba de spectacolul omagial – Centenar „100 împreună“, organizat pe 21 noiembrie, în sala de evenimente de la Săvârșin. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii, CJ Arad și ai Inspectoratului Școlar Județean.

Invitați speciali au fost Orchestra Rapsozii Zărandului, interpreta Sava Negrean Brudașcu și interpreta Elena Jurjescu Todi.  Programul cultural-artistic a fost realizat de asemenea de elevi ai Liceului Tehnologic „Regele Mihai“ Săvârșin.

„Sala de evenimente din Săvârșin s-a dovedit neîncăpătoare, iar cei care au urcat pe șcenă au demonstrat că atunci când pui suflet în ceea ce faci, pasiune, dăruire, talent, rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Multumesc în egală măsură publicului spectator și artiștilor care, împreună, au reușit să se ridice la nivelul importanței evenimentului sărbătorit“, a spus Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.

De organizarea evenimentului s-au ocupat Primăria Săvârșin și Centrul Cultural Județean, instituție subordonată CJA.

Recomandările redacției