Săvârșinul – în doliu după moartea Regelui Mihai

0
370

Moartea Regelui Mihai I a îndurerat comunitatea din Săvârșin.  Săvârșinenii au fost profund afectați de vestea morții celui care i-a reprezentat atâta vreme la nivel înalt. Castelul de la Săvârșin, casa de suflet a Familiei Regale ce altădată era în sărbătoare în prag de Crăciun a rămas acum gol.
Edilul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean și-a arătat profunda mâhnire față de trecerea în neființă a Regelui Mihai. În funcție de programul funerariilor stabilit de Casa Regală, la Săvârșin ar putea fi organizat un ceremonial. Chiar dacă nu va fi organizată aici o manifestare oficială, reprezentanții comunității vor merge la înmormântarea ce va avea loc la Curtea de Argeş, pentru a fi alături de toți cei îndoliați. Slujba de înmormântare se va ține la Catedrala Patriarhală.
„Comunitatea din Săvârșin a primit cu mare îndurerare vestea trecerii în neființă a Majestății Regelui Mihai, cel care le-a reprezentat interesele și cauzele atâția ani. Așteptăm detalii vizavi de programul funeraliilor stabilit de Casa Regală, în funcție de care vom stabili ce facem la nivel local. Voi conduce o delegație la înmormântare, la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală”, a spus primarul Ioan Vodicean.
Majestatea Sa, Regele Mihai I, a încetat din viaţă pe 5 decembrie 2017, la ora 13.00 (ora României), la reşedinţa privată din Elveţia.
La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria.
Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.
Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.