Scafandrii arădeni se antrenează la ,,Gura Apei” în Hunedoara

0
255

Scafandrii arădeni participă la ,,Sesiunea anuală de pregătire centralizată a scafandrilor salvamontiști din Romania”, ediția a V-a   organizată de Salvamont Romania  prin Subcomisia Scufundări. Evenimentul se desfățoară în perioada 21-25.07.2021 în zona Lacului de Acumulare Gura Apei, Jud. Hunedoara.

Acțiunea se adresează scafandrilor angajați și voluntari din cadrul Serviciilor Salvamont, membri ai echipelor județene de scafandri și își propune crearea unui cadru adecvat pentru schimbul de experiență dintre echipele de scafandri salvamont din țară, pregătirea continuă a scafandrilor, aplicarea procedurilor de scufundare specifice și  stabilirea obiectivelor pe termen scurt și mediu ale Subcomisie Scufundări din cadrul ANSMR.

La acțiune vor participa trei instructori și 22 de scafandri salvamontiști din județele Arad, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara și Mureș .

Pe lângă calificarea profesională de salvator montan, scafandrii din cadrul structurilor Salvamont  dețin specializări de Rescue Diver, Cave Diver, Close Circuit (Reabreather), Tehnical Diver putând realiza scufundări până la adâncimea de 100 metri putând derula acțiuni de salvare recuperare în ape libere, lacuri montane, peșteri active, etc.

Salvamont Romania se preocupă permanent de asigurarea celor mai bune servicii de salvare în munți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.