Scăldatul, chiar și spălatul rufelor în fântânile arteziene, a devenit o normalitate în Arad

0
371

Scriam cu o săptămână în urmă, în ziarul nostru, despre faptul că fântânile arteziene sunt, într-adevăr, pentru răcorire, dar nicidecum pentru spălat.

Totuși, iată că, din ce în ce mai mulți locuitori ai orașului nostru se delectează în fântâna arteziană din parcul Bujor Buda, chiar în centrul Aradului.

Ieri, am surprins un bărbat, de vârstă medie, care își făcea igiena corporală în același loc. Mai mult, acesta s-a arătat profund indignat de faptul că e alunecos și îi e cam anevoios să se spele normal.

„E bună de răcorire, dar e cam alunecos. Bine, sunt și puțin beat și poate și de aia am alunecat”, ne-a declarat bărbatul.

Dar asta nu este totul. Bărbatul a alunecat în fântâna din parc, și-a exprimat nemulțumirea, apoi a decis să-și scoată tricoul de pe el și să-l spele, așa cum făceau cândva strămoșii noștri. Ei bine, unica diferență e că, înainte, hainele se spălau în râu, acum însă spălăm hainele unde apucăm.

De asemenea, după imaginile surprinse de noi, nu au trecut bine două ore, că o familie cu copii a venit la rând, probabil pentru spălat.

Copilașii se bălăceau în apa din fântână, iar părinții doar îi admirau.

Amintim că, acum o săptămână, alți doi bărbați au fost observați, în timp ce își făceau igiena în același parc.

 
Parcul care poartă numele regretatului Bujor Buda, a fost inaugurat acum un an, acesta fiind integrat în zona de promenadă – strada 1 Decembrie.

Inițiativa de amenajare a unei zone verzi accesibile arădenilor, în mijlocul orașului, a venit din partea conducerii Consiliului Județean și a prins contur aproximativ cu doi ani în urmă.

Cu toate astea, unii arădeni nu apreciază asemenea spații la justa valoare, ci doar le folosesc în interes propriu, adică pentru a se spăla în fântâna arteziană din parc.

Menționăm că, folosirea fântânilor arteziene pentru spălat este contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Se pare că, din ce în ce mai mulți arădeni râvnesc la o scăldătură pe măsură în locuri total inacceptabile, iar până una alta, urmează să vedem cine va mai îndrăzni să preia aceeași inițiativă. 

Revenim cu detalii, dacă va fi cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.