Clubul Sportiv Municipal Arad se află în centrul unui uriaș scandal de presă ca urmare a faptului că directorul Vasile Bociort este acuzat că vrea să concedieze prietena unui ziarist incomod, care a scris mai multe materiale critice la adresa sa. Lucian Dănilă, de la Special Arad, a făcut, în ultimele luni mai multe dezvăluiri cu privire la ceea ce se petrece în interiorul clubului.

Primul articol de presă critic la adresa șerfului de la CSM a avut ca temă faptul că acesta a fost numit politic de PSD, dar că este mai mult absent din club. Cu toate acestea a decis să se premieze pentru rezultatele obținute de sportivi. Mai târziu avea să se dovedească că, potrivit Monitorului Oficial, Bociort a sponsorizat PSD Arad cu suma de 13.000 de lei. În continuare, se arată faptul că Sorin Mîneran, campion național de maraton a participat la Campionatele Balcanice de la Podgorica fără antrenor, nefiind sprijinit de nimeni.  Conform Special Arad a ajuns cu câteva ore înaintea concursului, iar la micul dejun i s-au dat ouă cu cârnați, chiar înainte de cursa de 42 de kilometri la care urma să participe. Astfe, la kilometrul 40 a fost oprit de medicii de pe salvare ca urmare a faptului că era deshidratat.

În loc ca lucrurile să intre pe făgașul normal, acesta povestește că prietena sa a fost insultată și i s-a cerut demisia. „Prietena mea lucrează la CSM din 2004. A avut până acum trei directori, Roman, Bitang și Păltineanu. Nu a avut nicio sancțiune și nicio problemă cu cei trei directori. Acum, după ce a venit domnul Bociort, acesta vorbește urât cu ea și i-a cerut demisia din cauza mea. Asta e omul, urlă, vorbește urât…ˮ, ne-a povestit Lucian Dănilă.

În continuare colegii de la Special Arad au scris despre faptul că Bociort ar fi fost susținut să obțină funcția de director al CSM de președintele PSD Arad, Dorel Căprar și având în vedere comportamentul directorului i-au cerut demisia.

Suntem alături de Lucian Dănilă

În condițiile în care faptele de care este acuzat Bociort se dovedesc a fi adevărate, ne solidarizăm cu demersul colegilor de la Special Arad. Nu este admis în nicio societate privată sau de stat, în nicio instituție publică și nici măcar într-un partid politic sau într-un ONG ca un angajat sau membru să aibă de suferit de pe urma acțiunilor prietenului, prietenei, partenerului, soțului, soției, tatălui, mamei, bunicului, bunicii și așa mai departe.

Dorel Căprar se leapădă de Bociort

Dar să vedem în continuare ce puncte de vedere au Dorel Căprar, cel despre care colegii de la Special Arad scriu că îl susține pe actualul director al CSM, și Vasile Bociort.

Deputatul Dorel Căprar ne-a declarat că nu este problema partidului dacă un membru are un anumit tip de comportament sau un alt tip la locul de muncă. „Din punct de vedere politic nu este problema noastră. Dacă un om are o problemă că e membru de partid sau nu e problema lui. Să și-o rezolve singur. În instituțiile din România nu se fac numiri pe criterii politice. Au fost posturi vacante, s-au scos la concurs și domnul Bociort a luat concursul. Ceea ce se întâmplă la CSM nu e problema PSD-ului. E problema instituției și a omului din fruntea instituțieiˮ, a declarat Căprar.

În ceea ce-l privește pe Vasile Bociort, trebuie să spunem de la început că are și o bilă albă. Spre deosebire de alți șefi de instituții, care sunt primari, directori sau președinți, care sunt foarte iritați atunci când li se solicită un punct de vedere cu privire la o problemă delicată pentru ei, directorul CSM ne-a explicat cu calm care este poziția sa. Dacă are dreptate sau nu rămâne să stabilească instituțiile competente.

Încă de la început ne-a declarat că nu dorește să o dea afară pe prietena lui Lucian Dănilă, dar că aceasta ar putea fi obligată să restituie suma de 20.000 de lei, despre care Bociort afirmă că ar fi fost încasată în mod ilegal. Nu am vrut niciodată să o dau afară pentru că avem nevoie de ea. Nu de mult a făcut un curs de manager de transport, pentru că aveam nevoie de o persoană care să îndeplinească aceste atribuții. Problema este că doamna este angajată ca și secretară și că de mai mulți ani a preluat cu jumătate de normă și postul de casieră, pentru care a fost plătită. Conform legii, fiecare angajat are dreptul să muncească în baza unui contract de muncă individual. I-am spus că decizia prin care a preluat postul de secretară se va anula, pentru că a fost ilegală, nevând contract de muncă pentru acel post. Conform calculelor mele a încasat ilegal, din 2012 până acum, 20.000 de lei. I-am spus că cineva trebuie să plătească. Știu că omenește nu e vina ei, dar conform Codului Muncii, angajatul care a primit ilegal o sumă de bani trebuie să-i restituieˮ,  a declarat Bociort.

În ceea ce privește legăturile sale cu PSD-ul, directorul CSM susține că nu l-au ajutat să obțină acest post. Recunoaște că nu are experiență în domeniul sportiv, dar are în domeniul managerial și că tot ceea ce a făcut a fost să-și prezinte și el CV-ul, care a fost acceptat. Acesta a respins, de asemenea, și acuzațiile că ar vorbi urât cu angajații.

  • Aradean spune:

    Domnul Caprar (ori nu stie, ori, mai grav, minte), dezinformeaza opinia publica si cetatenii Aradului (intentionat sau neintentionat).Domnul Bociort nu a dat nici un examen pentru ocuparea postului, a fost detasat de la firma sa. De fapt ce poti sa pretinzi de la politicieni? Te mint in fata cu aceeasi usurinta cu care trag aer in piept (au impresia ca te-au tras pe tine in piept). Domnul Bociort a fost numit politic pe un post ramas vacant prin demisia DOMNULUI PALTINEANU VASILE, un om ….in fata caruia sa-ti scoti palaria. Domnul Bociort se comporta ca si cum ar fi la firma sa cu angajatii CSM. Domnule Caprar, orice greseala poate fi indreptata, orice stricaciune poate fi reparata, mai grav este sa continui in ceea ce ai gresit sau ai stricat. Deja scandalul a luat amploare, se stie situatia si la Bucuresti, ar fi in avantajul dvs. dle. Caprar sa rezolvati situatia pe plan local, fara interventii de la Bucuresti.

    • Bubulina spune:

      Dragii mei, nu am cuvinte. Daca voi nu puteti sa-l dati jos pe Caprar, ca domn nu e, atunci nici nu meritati mai mult decit ce primiti, alde Bociort. In 1996 am lucrat cu iubita lui, care a fost mare directoare la o firma de nimic condusa de tatal ei. Au reusit amindoi sa falimenteze firma, fata nu a fost asa vinovata ca era cam prostuta si s-a mai si indragostit de un sarman vinzator de bauturi numit Vasile Bociort. Tata Isac o fost cam suparat, ca o vrut ceva mai bun pentru printesa lui. Da dupa aia so convins ca nici nu e asa baiat rau Valisica asta, ca poate sa-l comande cum vor ei. Nume nou, inca neminjit, au avut grija cei din clanul lui Isac sa-l „domesticeasca” pe placul lor. Cind am citit articolele despre Valisila si Catita, nimic nu ma mira. Tata Isac o avut bani si influente destule sa o puna pe fata in loc bun, si daca no mai putut fara Vasilica, o facut si din el om. Ca domn no mai fi in veci. Uitativa la el, si la alde Caprar. Oameni buni, cum va asterneti asa dormiti si asa meritati.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției