Ziarul nostru a scris de nenumărate ori despre scandalurile în care au fost implicați angajați ai Direcției Silvice Arad (DSA), instituție care s-a dovedit a fi stat în stat. Au fost furturi de masă lemnoasă care ar fi fost mușamalizate fără intervenția presei, și ne referim aici la ceea ce s-a întâmplat la Ocolul Silvic Valea Mare, unde a avut loc un jaf de proporții; au fost cazuri în care pentru o pereche de bocanci s-a plătit 900 de lei; am scris de asemenea despre lipsa în gestiune de la Ocolul Silvic Iuliu Moldovan și multe asemenea fapte de arme ale unor silvicultori, pe care nu le mai enumerăm din lipsă de spațiu.
Bani lipsă și măsuri de toată jena
Zilele trecute am aflat că instituția condusă de directorul Teodor Țigan se află în centrul unui nou scandal. Din informațiile noastre, din casieria Ocolului Silvic Sebiș ar lipsi suma de 7.000 de lei, iar acum se încearcă mușamalizarea furtului. Gurile rele spun că făptașa ar fi contabila ocolului și, în plus, ar exista și anumite înregistrări video. Cert este că atât angajații DSA, cât și oamenii din zonă, au aflat de dispariția banilor, însă Poliția nu a fost sesizată. Oare de ce? Tot gurile rele spun că angajata cu pricina ar fi în relații de prietenie cu directorul Teodor Țigan, fiind adusă în DSA împreună cu contabila de la Beliu, o altă protejată a sistemului. Iar atunci când ești în grațiile șefului, acesta face tot posibilul să te scape atunci când o faci de oaie. Dar banii sunt dispăruți și cum nimeni nu i-a pus la loc, trebuiau luate anumite măsuri, să nu zică lumea că nu s-a făcut nimic. Iar măsurile au fost luate. Atât contabila cu pricina, cât și contabilul șef au fost detașați la alte ocoale. Poate așa, cei care au aflat de dispariția banilor uită, iar cei doi scapă cu fața cât de cât curată, fără a fi obligați să dea cu subsemnatul pe la Poliție, dacă cazul este ținut la secret față de oamenii legii.
Ce spun reprezentanții DSA
Având în vedere gravitatea faptelor, am luat legătura cu reprezentanții Direcției Silvice, pentru a le cere un punct de vedere oficial. Gelu Zdrenghea, purtătorul de cuvânt al instituției, a confirmat existența faptei, susținând că împotriva celor doi au început procedurile administrative. „Au fost luate măsuri administrative, ceea ce presupune și verificarea administrativă, adică Comisie de Disciplină și așa mai departe”, a declarat Zdrenghea.

 • Dumnezeu Atotstiutorul spune:

  Tu! asta care ai scris acest articol, ori esti prost si prost informat, ori esti tembel :)) habar nu ai nimic despre ce este si ce a fost acolo. Habar nu ai daca banii lipesesc sau au fost depusi inapoi. Habar nu ai daca e contabila sau contabil. Esti inca un incapabil al presei si al facebook-ului care incearca sa isi faca publicitate mintind si inducand oamenii in eroare. Esti penibil!

 • Iosif spune:

  Mămăligarule! Mulți iși caștigă pâinea ca tine. Scriind gunoaie cu un sâmbure de adevăr. Ești praf ti s-a scris și mai sus!!

 • Piticu spune:

  Cu siguranță domnu’ de la presa e „prost” informat…, suma care lipsește e mult mai mare.

 • Uncoleg spune:

  Hai mahhhh… Îi vorba de blonda de la Almas …și uratu ăla de contabil… Și dacă vrei spunem și suma… exacta. Era vorba și de garanția ăluia din Bihor… Și alte bla bla-uri… hoțul tot hoț…rămâne… Bunăstarea astora de la ocoalele de la Sebis…se observă după parcul auto din parcare… Numai mașini de 10000 euroi in sus…noroc cu furtuna de anul trecut… Și există înregistrări pe camere… Doar că probabil domnul Meches considera o normalitate tot ce se întâmplă acolo!

 • Amtonov spune:

  Praf în ochi,sa se uite furtul de lemn de la Susani,cca.600 mc.furate de o firma din Valcea.Daca sa rasuflat,au luxat păduraru.Da si personalu tesa ,avea obligatia controlului exploatarii.Stiau toti satenii com.Ignesti ca se face jaf în codru,numa inginerii nu stiau.

 • KEPOS spune:

  Dumnezeu Atotștiutorul, Iosif și Piticu…da’ voi ce sunteți? Lingăi ai sistemului? Sau? :))) Daca suma e mult mai mare….cat e?!

 • Garov spune:

  Amtonov , se pare ca tu știi cum sta treaba pt ca ai dreptate . A fost un jaf ce s-a întâmplat acolo iar ocolul acoperă tot . Mah , dar DGA , DNA , pt ocoalele silvice nu exista ? Pt Mecheş , Bociu , nu exista ? Apropo , Bociu “saracul” acuma își mai face o casa , ca nu are destule , cum se ridica podul peste vale așa și casa lui noua , podul administrat de doamna Bociu bineînțeles ….

  • Amtonov spune:

   Esti Off topic,ai deraiat de la subiectul articolului.Daca ai de denunțat pe nustiu ce Bocu,fa un articol,nu lasa frustrarile tale sa ne afecteze emotional😆!Dezvolta subiectul articolului!
   Da nu dati vina pe contabili,care se vede ca sunt victimele unui exces de gelozie ,a lu Înpăratu”!Na,poate s-au jucat si ei si o fi vrut bosul sa le arate cine e Boss de Boss!

 • Dumnezeu atotstiutorul spune:

  Kepos posibil ca noi sa stim cu exactitate ce e acolo, cat s-a luat si daca nu cumva s-au pus banii inapoi a treia zi. Macar nu abandonam tiruri pe drum si plecam pe jos de nebuni😂😂. Baa nu te mai droga!

  • Amtonov spune:

   Atotstiutorule !Ai acolo niste :guri sparte,învatai sa-si tina gura ,ca io cunosc destui care au fost distrusi de presa ,mai mult sau mai putin vinovati.Sincer îmi pare rau ca am intrat aici la com.uri, chiar nu vreau sa dau satisfactie .Pîna si tu ar trebui sa pui frăna la gura.Vedeti si voi un film înpreuna ,de exemplu Troia !

 • BATISTUTA spune:

  Sunteti :deplorabili ,faceti rau unui semen al vostru,si acuzati ziaristu ,pentru ce a publicat.Pai a primit informatii de la purtatoru de cuvant.Nu iau apararea contabilului sef,ca e un arogant si un infumurat ,nici nu raspunde la salut.Neam prost ,de formare ,nu genetic,e produsul format de voi.astia care credeti ca toti care sunt subalternii vostrii sunt doar niste slugi,dar voi in frunte cu tine „lindic mic ” cum iti place sa zici de altii ,(e apelativul tau ,nu eu l-am descoperit)sunteti la randul vostru sclavii altor sclavi pe care vai ii credeti stapani,dar ei sun doar niste slugi,pentru ca boieru ,e altu..Un algoritm in care voi sunteti un radical la outerea n+1 ,unde voi ametiti de complexu de superioritate incepeti sa va purtati ca niste stapani. Uitati ca sunteti niste cersetori”si nu va jignesc ,departe gandu,nu o luati ca afront.Cersiti ;a randu vostru un post de brigadier,post de sef de ocol,(stii sefu ,eu vreau sa raman pe post,fac tot ce vrei ,vreau sa ramin aici,)da uiti ca si seful tau linguseste si cerseste ca tine functia ,director de:directie ,de regie ,pana si ministru cerseste functia.Lantul slabiciunilor”!Mii mila de voi treceti prin viata ca un nevertebrat ,dar nimic nu e vesnic !L…..mic si ceilalti ca tine,ati facut si bine in lume ,da asta se uita prima data,vine vremea sa va pensionati,si iei cu tine acasa si rautatile care s-au facut cu sprijinul tau,ca doar nu le dai in arenda la succesor. Imi vine in minte cazu lui Belei ,militianu de la Barsa,dupa ce so pensionat ,nu a fost birt in care sa intre ,sa nu se gaseasca unu sai rupa oasele.de bun ce o fost.
  Pai ma voi ,in frunte cu brigadierii tai,inclusiv sefii vostrii,va pling de mila,O sa va calce pe cap toti cei care i-ati distrus pe nedrept,ca e padurar,copii acestora,nemuri.Credeti ca scapati de reversu medaliei ca sunteti cu 100000de euro in cont si sunteti bogati,tot niste saracii va considera cei care sunt cu adevarat bogati,si nu cred ca veti acceptati nici ca servitori la masa lor.Bani facuti sub teroarea voastra.
  Asa va credeti voi de drepti si cinstiti ca va permiteti sa distrugeti oameni? Aveai puterea sa nu faci acest lucru urat nu-ti mai zic pe apelativ,ca totusi te respect,ca doar cei doi contabili aveau salariile lunar,cumulate peste 10000 de lei ,premiile de Craciun 7000 de palarie si de fusta.De ce drek nu i-ai bagat in birou sa le f..ti o mama de bataie si sa le faci decontarea cu salar in avans ,sau spre decontare? Ma ,numai zic aici nimic ca mi-au venit in minte niste fapte ale tale,pe care chiar nu vreau sa la public,pe care nici ochi albastrii nu le stiu Apropo ! L-ati citit pe N. Iorga ?sau doar Tolstoi !
  Ia aminte (………) ! Linguseala care ti se aduce,e doar avansu tradarii care tii se pregateste „! O zi de 13 buna ,si iubitiva ca fratii……..!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției